Menu
0 Comments

Ronnie O’Sullivan si-a aratat adevaratul talent in fata lui Dominic Dale

A fost la un pas sa renunte la editia din acest an a Campionatului Mondial, dar s-a razgandit la timp pentru a cobori in arena de la Crucible si a face dovada imensului talent de care dispune. Englezul Ronnie O’Sullivan a oferit, luni dupa-amiaza, cel mai bun snooker al sau din acest sezon si rezultatul nu avea sa fie decat in favoarea triplului campion mondial.

Ronnie a condus in permanenta in debutul meciului, dar de fiecare data Dale a gasit raspuns pentru a ramane aproape. Astfel, cei doi jucatori au intrat la egalitate la prima pauza a sesiunii inaugurale.

Jocul al cincilea, primul al reprizei secunde, a fost unul al descatusarii pentru O’Sullivan care, desi condus cu peste 40 de puncte pe tabela, a revenit intr-un stil putin caracteristic pentru el.

Odata scapat de presiunea scorului, Ronnie si-a dat drumul la jos si ca o adevarata racheta s-a distantat cat ai clipi pe tabela de marcaj.

Si pentru a arata cat de bine se simte in arena de la Crucible, O’Sullivan a incercat in al saptelea frame chiar break-ul maxim. Putin a lipsit ca englezul sa-si treaca in palmares al patrulea 147 la Campionatul Mondial, dupa cele izbutite in 1997, 2003 si 2008.

De 12 ori a jucat bila rosie in combinatie cu bila neagra, dar a 13-a rosie de pe masa s-a dovedit a fi cu ghinion. Ramasa undeva in apropierea buzunarului lateral de parte stanga, bila rosie atacata de Ronnie la buzunarul galben s-a incapatanat sa ramana pe masa si astfel O’Sullivan se oprea la 96 puncte in uralele publicului spectator.

Jocul al optulea a fost transat cu un break de 113, primul de peste o suta de la aceasta editie pentru Ronnie, care a inchis in cele din urma sesiunea cu 7-2.

Meciul dintre O’Sullivan si Dale isi va consuma sesiunea decisiva, marti dupa-amiaza, incepand cu ora 16:30.

In alta ordine de idei, chinezul Ding Junhui s-a calificat fara nici cea mai mica emotie in turul secund, ca urmare a succesului categoric inregistrat in fata scotianului Jamie Burnett, scor 10-2.

Un alt scotian se afla in dificultate dupa prima sesiune, Stephen Maguire vazandu-se condus de Barry Hawkins cu 6-2.

Tags: , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza