Salon Auto de la Shanghai: 19 modele prezentate in premiera mondiala

Atrasi de potentialul dezvoltarii continue a pietei de autoturisme din China, constructori de pe intreg mapamondul vor fi prezenti incepand de marti, 19 aprilie, la unul dintre cele mai importante evenimente ale industriei de autoturisme din Asia – Salonul de la Shanghai.

 Ford Shelby GR-1
Creative Commons License photo credit: Mathieu Thouvenin

Grupul german Audi va aduce in fata participantilor conceptul celui mai mic SUV produs, intitulat Q3. Cu o dimensiune care nu depaseste 4.39 de metri in lungime, masina propune un nou design care pare sa marcheze o schimbare a filosofiei brandului.

Disponibila pe piata europeana cu preturi pornind de la 29.900 de euro, acesteia i se alatura in materie de premiere populara Beetle, care va beneficia de o lansare pentru noua versiune la Shanghai, Berlin si New York in mod simultan.

Nici producatorul de automobile de lux Mercedes nu va lipsi de la unul dintre cele mai importante saloane ale momentului, acesta dezvaluind studiul Concept A-Class, un preambul al modelului compact al marcii cu un istoric de peste 80 de ani.

Cu ceva mai multe noutati vin competitorii de la BMW, printre acestea enumerandu-se premiera mondiala a Seriei 6 Coupe, alaturi de Concept M5 si un prototip hibrid al unui sedan propulsat cu ajutorul energiei electrice.

Cele mai importante debuturi de pe piata europeana vor fi reprezentate de Citroen DS5 si Chevrolet Malibu, pentru care gigantul american General Motors isi propune comercializarea in 100 de tari de pe sase continente.

De la editia anterioara a Salonului de la Shanghai, desfasurata in urma cu doi ani, China a devansat SUA din perspectiva autovehiculelor vandute. In plus, in ultimii noua ani numarul autovehiculelor usoare a inregistrat cresteri de 16 milioane, cifrele in materie de vanzari pentru anul trecut inregistrand valori cu 32% mai mari.

Shanghai va gazdui peste 2.000 de constructori de automobile si producatori de componente pe o suprafata expozitionala de 205.000 de metri patrati.

Organizatorii asteapta nu mai putin de 700.000 de vizitatori in perioada 23-28 aprilie, cand salonul isi va deschide portile pentru publicul larg.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza