Ciclism

Samuel Sanchez a salvat onoarea bascilor la Eibar

A patra etapa a Turului Tarii Bascilor (Amurrio – Eibar, 179km) a adus si primul succes de etapa pentru unul dintre favoritii gazdelor.

img_0910.jpg
(cc) photo credit: www_ukberri_net

Campionul olimpic Samuel Sanchez a atacat in ultimii metri ai mansei cu final la Eibar si s-a impus in fata germanului Andreas Kloden si Alexander Vinokourov.

Ordinea la general a ramas nemodificata dupa aceasta etapa, spaniolul Joaquin ‘Purito’ Rodriguez (Katiusa) pastrandu-si tricoul galben in fata lui Kloden si Sanchez. Toti trei se pastreaza la egalitate de timp cand au mai ramas doua manse pana la finalul cursei.

Etapa a 4-a a fost marcata de evadarea a trei rutieri, elvetianul Michael Albasini (HTC), rusul Maxim Belkov (Vacansoleil) si spaniolul Julian Sanchez Pimienta (Caja Rural) desprinzandu-se din pluton la kilometrul 21.

Avansul evadatilor a atins un punct maxim de 12’20” la kilometrul 74, dupa care plutonul a recuperat progresiv pana in apropierea finalului. Odata anihilata escapada celor trei, favoritii au iesit in fata pentru a transa batalia pentru prima pozitie.

Xavier Tondo (Movistar) si Frank Schleck (Leopard) s-au desprins pe Usaritza (ultima catarare a zilei), cu 5.5 kilometri inaintea finalului. Zece rutieri au pornit in urmarirea celor doi, pentru ca pana la urma Schleck si mai apoi Tondo sa fie prinsi din urma.

La putin peste un kilometru inaintea sosirii de la Eibar (Arrate), Andy Schleck (Leopard) a lansat un atac puternic, fiind urmat imediat de Alexander Vinokourov (Astana).

Actiunea celor doi nu a avut insa anvergura si bascul Sammy Sanchez a avut pana la urma ultimul cuvant.

Rutierul de la Euskaltel-Euskadi a bifat cu aceasta ocazie a doua victorie din 2011, dupa ce sambata (2 aprilie) castiga intr-o maniera asemanatoare Marele Premiu Miguel Indurain.

Rezumat video:

Rezultate:

1 Samuel Sanchez Gonzalez (Spa) Euskaltel-Euskadi 4:42:37
2 Andreas Klöden (Ger) Team RadioShack
3 Alexandre Vinokourov (Kaz) Pro Team Astana
4 Joaquin Rodriguez Oliver (Spa) Katusha Team
5 Ryder Hesjedal (Can) Team Garmin-Cervelo
6 Xavier Tondo Volpini (Spa) Movistar Team
7 Christopher Horner (USA) Team RadioShack
8 Robert Gesink (Ned) Rabobank Cycling Team
9 Beñat Intxausti Elorriaga (Spa) Movistar Team
10 David Lopez Garcia (Spa) Movistar Team

“În urma anunţării deciziei de a nu mai finanţa echipa de handbal, foarte mulţi iubitori ai handbalului şi susţinători din Vâlcea şi din ţară m-au rugat să revin asupra acestei decizii. Am revenit asupra hotărârii luate. Se vor respecta în continuare clauzele contractului de sponsorizare, asigurându-se fondurile necesare pentru continuarea activităţii până la încheierea anului competiţional 2010-2011. Pentru anul viitor competiţional, Consiliul de Administraţie al SC Oltchim va decide suma ce va fi alocată pentru sponsorizare pentru continuarea activităţii clubului. Eu nu mă voi mai implica la CS Oltchim, nu voi mai avea legătură cu clubul”, se menţionează în scrisoarea citită de preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În Adunarea Generală de joi, Ioan Gavrilescu şi-a prezentat demisia din funcţia de preşedinte. “L-am anunţat pe domnul Roibu despre intenţia de a demisiona încă din luna martie. Am considerat decizia de a-l anunţa primul pe domnul Roibu din respect pentru tot ce a făcut pentru echipa de handbal şi pentru handbalul feminin românesc. Pentru mine este un moment foarte greu, după aproape 33 de ani de muncă”, a spus Gavrilescu.

Ioan Gavrilescu a explicat şi motivele pentru care a fost organizată Adunarea Generală a CS Oltchim Râmnicu Vâlcea: “Speram să nu conduc niciodată o astfel de Adunare Generală. Din două motive este organizată această şedinţă. Decizia mea de a mă retrage, din motive personale, este primul motiv. Al doilea motiv este declaraţia managerului Roibu de a retrage sprijinul financiar. Despre aceste două lucruri vom vorbi în această şedinţă. Probabil că rezultatele din această ediţie a Ligii Campionilor au generat această Adunare Generală”.

Pe durata Adunării Generale, în faţa Sălii Polivalente din Râmnicu Vâlcea s-au aflat mai mulţi suporteri, care au scandat numele lui Constantin Roibu.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza