Menu
0 Comments

Start lansat pentru Romania la Campionatul Mondial de hochei pe gheata

Reprezentativa de hochei pe gheata a Romaniei a invins, luni dupa-amiaza, echipa similara a Islandei, cu 4-2 (0-1, 2-1, 2-0) in al doilea meci disputat la Campionatul Mondial din Croatia, Divizia II-Grupa B. Condusi cu 2-0 in debutul reprizei secunde, tricolorii au intors spectaculos rezultatul prin golurile marcate de Molnar, Papp, Biro si Moldovan. Tricolorii vor mai intalni in zilele urmatoare Bulgaria (miercuri), Irlanda (vineri) si Croatia (Duminica).

Ovechkin Covered by Weaver

(cc) photo credit: clydeorama

Islandezii au deschis scorul in minutul 3:08 prin Robin Hedstrom, care a finalizat in situatie de egalitate numerica pe gheata pasa lui Egiil Thormodsson.

Pana la pauza Romania a ramas de trei ori in inferioritate numerica, dupa eliminarile lui Yevgeni Pysarenko (6:41), Tibor Basilidesz (13:47) si Szombor Antal (19:08).

Nordicii au avut o singura eliminare in primele 20 de minute efective de joc, Snorri Sigurbjornsson (10:28).

Repriza secunda a inceput cum nu se poate mai rau pentru tricolori, care au incasat un gol inca din secunda 37.

Otto Biro a incasat o eliminare de doua minute in secunda 24 pentru tinere cu crosa, iar islandezii au profitat imediat de omul in plus pe gheata marcand pentru 2-0 prin Emil Alengaard.

Indisciplina a continuat sa dea batai de cap echipei antrenate de Tom Skinner si in repriza secunda, Pysarenko fiind eliminat pentru a doua oara (23:32) pentru obstructie.

Ervin Moldovan a fost si el eliminat (25:56), astfel ca Romania a ajuns la a treia inferioritate numerica in primele cinci minute ale mitanului cu numarul doi.

Formatia tricolora a revenit in meci, in minutul 27:42, prin reusita lui Zsolt Molnar, care a finalizat din pasa lui Casnad Virag.

Imediat dupa marcarea golului am ramas din nou in inferioritate numerica, Ede Mihaly fiind trimis pe banca pedepselor pentru doua minute (29:00).

Momentul bun a continuat si Romania a gasit egalarea dupa alte sase minute. A marcat Szabolcs Papp din pasa aceluiasi Csanad Virag (33:19).

Islandezii au primit apoi o penalizare de echipa, dupa ce au lasat prea multi jucatori pe gheata (34:51), dar tricolorii nu au putut profita de situatia de superioritate numerica aparuta ca un cadou.

Doua eliminari consecutive primite de echipa Romaniei in finalul reprizei secunde. Magor Petres (37:22) si Otto Biro (39:18) au fost trimisi pe banca pedepse.

Islandezul Birkir Arnasson a fost eliminat in debutul reprizei a treia, iar Romania a profitat imediat de jucatorul in plus pe gheata si a preluat conducerea.

Magor Petres i-a pasat ideal lui Otto Biro si acesta nu a mai ratat tinta (45:02). La faza marcarii golului a contribuit si Josef Adorjan, iar echipa tricolora a preluat in premiera conducerea dupa ce a fost condusa in debutul meciului cu 2-0.

Finalul i-a gasit pe islandezi in situatia de a-l scoate de pe gheata pe portarul Denis Hedstrom, fortand astfel egalarea cu toate liniile.

Tactica stabilita pe margine nu s-a potrivit insa cu realitatea de pe gheata, unde hocheistii romani au dat lovitura de gratie dupa o recuperare defensiva.

Otto Biro si Magor Peters i-au pasat decisiv lui Ervin Moldovan, care a ridicat scorul la 4-2 cu 42 de secunde inaintea epuizarii timpului regulamentar de joc.

Romania a invins China in debutul CM

National de hochei pe gheata a Romaniei a debutat cu dreptul, duminica, la Campionatul Mondial, Divizia II – Grupa B, din Croatia.

Tricolorii pregatiti de Tom Skinner s-au impus in fata Chinei, cu 9-4 (5-1, 1-2, 3-1), dupa un meci dominat in totalitate.

Golurile formatiei noastre au fost marcate, in ordine, de Ede Mihaly, Tihamer Becze, Zsombor Antal, Otto Biro (2), Csanad Virag, Zsolt Molnar, Attila Goga si Szabolcs Papp.

Pentru chinezi au punctat Zhinan Cui, Haiquan Zhang si Nan Fu.

Romania continua parcursul la Campionatul Mondial, luni, cand tricolorii vor intalni reprezentativa Islandei (ora 18:30).

In celelalte doua partide desfasurate, duminica, s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Irlanda – Bulgaria 0-6 si Islanda – Croatia 0-9.

Tags: , , , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza