Menu
0 Comments

Stephen Hendry l-a invins pe Joe Perry in joc decisiv

De sapte ori campion mondial, dar fara turneu castigat in ultimii sase ani, scotianul Stephen Hendry s-a calificat, luni seara, in turul secund la Campionatul Mondial gazduit de teatrul Crucible din Sheffield.

Cel supranumit “The Golden Boy” a inceput sesiunea decisiva in avantaj, scor 6-3, dar si-a complicat singur existenta in fata lui Joe Perry, care a trecut la doar o bila distanta de calificare.

Englezul Perry a egalat mai intai situatia la sase, pentru a merge mai apoi umar la umar cu Hendry pana in decisiv.

Pus cu spatele la zid, Hendry si-a pastrat cumpatul si a profitat de ratarea lui Perry la bila maro, astfel ca scotianul merge mai departe in cel mai important turneu din peisajul snookerului mondial.

Chiar si asa, amenintat cu iesirea din top 16, Hendry se gandeste tot mai mult la retragerea din activitatea competitionala: “Am de luat o decizie foarte importanta la finalul sezonului. Deoarece nu am jucat deloc in turneele seriei Players Tour Championship (PTC) pozitia mea in clasament s-a deteriorat tot mai mult. Chiar m-as putea retrage daca obtin victoria aici la Crucible”.

Stephen Hendry va juca in turul urmator cu invingatorul disputei dintre Mark Selby si Jimmy Robertson.

Intr-o alta partida care a avut nevoie de joc decisiv, Barry Hawkins l-a trimis acasa pe Stephen Maguire. Condus dupa prima sesiune cu 4-0 si 6-2 in prima sesiune, Maguire a inceput partea finala a meciului cu un deficit de doar trei jocuri.

Scotianul s-a reinventat pe sine practic in sesiunea decisiva si a echilibrat meciul, care a ajuns in cele din urma la 9-9. Hawkins insa nu l-a iertat pe Maguire si englezul merge mai departe in turul secund pentru prima data in cariera, dupa un ultim break de 92 puncte.

Urmatorul adversar pentru Hawkins se va decide in urma disputei care ii va opune pe nord-irlandezul Mark Allen si galezul Matthew Stevens.

Stuart Bingham il conduce pe Peter Ebdon cu 5-4 dupa prima sesiune.

Tags: , , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza