Menu
0 Comments

Sud-africanul Charl Schwartzel a cucerit titlul la Mastersul din Augusta

Patru birdies la ultimele patru cupe l-au propulsat pe Charl Schwartzel in postura de castigator al Mastersului desfasurat pe superbul traseu al Augusta National Golf Club din statul american Georgia.

(cc) Photo Credit: johntrainor

Aflat la cei 26 de ani ai sai la doar a doua participare in cadrul Mastersului, Schwartzel si-a pastrat sangele rece intr-o runda finala foarte echilibrata, cu nu mai putin de noua jucatori concurand pentru victorie pana la ultima cupa.

Pe numele sau intreg Charl Adriaan James Lindsay Schwartzel, jucatorul originar din Johannesburg si-a apropiat victoria cu o runda finala de 66 lovituri si un birdie la a 18-a care a electrizat spectatorii prezenti in numar mare la ultima cupa a traseului.

La doua lovituri in spatele invingatorului au incheiat doi australieni de mare perspectiva, Adam Scott (68 in ultima runda) si Jason Day (67), pentru la egalitate in pozitia a patra sa se claseze Tiger Woods (67), Geoff Ogilvy (67) si Luke Donald (69).

Nord-irlandezul Rory McIlroy a fost marea dezamagire a rundei finale. Lider inaintea ultimelor 18 cupe ale turneului, jucatorul in varsta de 21 ani a rezistat presiunii pana la cupa a 10-a, pe care a incheiat-o cu un halucinant triple bogey.

McIlroy si-a aratat in continuare limitele varstei, cedand presiunii la urmatoarele cupe, unde a mai bifat un bogey si un double bogey, pentru a termina runda cu 80 la 8 peste par. Din mare favorit la obtinerea primei jachete verzi, McIlroy a terminat turneul in genunchi la propriu pe locul al 15-lea (la 4 sub par).

In schimb, Schwartzel a inceput ideal cu un birdie la chiar prima cupa, dupa care si-a pus serios numele pe lista favoritilor cu un eagle la cupa a 3-a. Sud-africanul a fost apoi eclipsat de revenirea in actiune a americanului Tiger Woods si de urcarea in ierarhie a australianului Adam Scott, dar ultimul cuvant i-a apartinut in cele din urma tot lui cu cele patru birdies consecutive.

Sase turnee profesioniste a castigat Charl Schwartzel in cariera sa profesionista inceputa in 2002, printre acestea Dunhill Championship (2004), Openul Spaniei (2007), Mastersul de la Madrid (2008), Joburg Open (2010, 11) si Openul Africii (2010).

Cel mai bun rezultat de pana acum al sud-africanul in cadrul unui turneu major fusese locul 14 ocupa in 2010 la The Open Championship, turneu castigat la vremea respectiva de un alt sud-african, Louis Oosthuizen.

Tags: , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza