Menu
0 Comments

Tendinta descendenta pe piata de carte din Romania

Anul 2010 a adus diminuarea cu 15% a pietei de carte nationala, in vreme ce vanzarile cartilor straine au inregistrat pierderi de 25%, arata Casa de Insolventa Transilvania, administratorul judiciar al librariilor Diverta.

Reading Is Fundamental

(cc) photo credit: Troy Holden

Lantul de retail aflat in insolventa a incheiat anul trecut cu reducerea costurilor operationale cu 35% prin inchiderea a 13 puncte de vanzare si deschiderea altor doua in Sun Plaza si Atrium Arad. Acestora li se adauga renegocierea chiriilor, diminuarea costurilor fixe si mutarea sediului central al companiei din cladirea proprie.

“Valoarea medie a cosului de cumparaturi a suferit, la randul sau, o scadere semnificativa.”, semnaleaza Casa de Insolventa Transilvania.

Detinut de omul de afaceri Octavian Radu, lantul de librarii Diverta a solicitat intrarea in insolventa in scopul reorganizarii judiciare la finele lunii mai a anului incheiat.

Divizia de retail a grupului RTC a inregistrat o cifra de afaceri de 21 de milioane de euro in 2010, aceasta estimand mentinerea volumului vanzarilor pentru anul in curs.

“Masurile luate in 2010, precum si stabilizarea pietei vor influenta pozitiv evolutia profitului operational in 2011. Diverta a intreprins actiuni in toate sectoarele pentru maximizarea profitabilitatii si pentru 2011 societatea isi propune un profit operational pozitiv.”, a explicat Andreea Anghelof, senior partner Casa de Insolventa Transilvania.

In prezent, Diverta numara 50 de magazine, acesta colaborand cu Casa de Insolventa Transilvania pentru planul de reorganizare al retelei, a carui finalizare este estimata pentru inceputul lunii mai a lui 2011.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.