Menu
0 Comments

Ubuntu Gnome Remix, alternativa pentru cei care nu doresc Unity

Aparitia Unity alaturi de ultima versiune a sistemului de operare Ubuntu a produs confuzie in randul utilizatorilor si multi s-au intrebat care este calea de urmat incepand cu 11.10, cand Martin Stuttelworth a anuntat ca varianta clasica a Gnome va disparea complet.

Gnome 3.0 On ArchLinux

(cc) photo credit: okubax

Dezamagiti de mediul grafic Unity si de manevrabilitatea precara a optiunilor sale, pasionatii de Ubuntu la pachet cu Gnome au cautat in ultimele zile variante pentru o solutie viabila in viitorul nu foarte indepartat.

In paralel cu Unity si oarecum la concurenta, ca de aici a aparut intreaga nebunie legata de Ubuntu 11.04 Naty Narwhal si noul sau mediu desktop, cei de la Gnome au lansat varianta 3.

Cum insa acesta nu a fost insa inclus printre optiunile Ubuntu, utilizatorii s-au vazut pusi in fata unei alegeri dificile si nedorite in acelasi timp: Ubuntu sau Gnome si nu Unity sau Gnome asa cum ar fi fost mai aproape de normalitate pentru o filozofie de soft liber.

Astfel a aparut un nou proiect numit Ubuntu Gnome Remix, care va fi copia fidela a versiunilor lansate de Canonical, cu diferenta ca va folosi mediul grafic Gnome vanilla in locul mult blamatului Unity.

Noul proiect are si un site propriu, in care echipa anunta care sunt intentiile si se delimiteaza clar de Canonical, Ubuntu sau Gnome, iar ca informatie utila regasim data de 5 mai avansata pentru lansarea primului .iso cu Ubuntu Gnome Remix.

Comunitatea Ubuntu din Romania discuta deja subiectul pe Forum.

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza