Ciclism

Uriasul Van Summeren a dat lovitura in Paris-Roubaix (rezumat video)

Belgianul Johan Van Summeren a furnizat cea mai mare surpriza din ultimii 14 ani in Paris-Roubaix, cea mai grea cursa de o zi din lume. De la francezul Frederic Guesdon in 1997 nu s-a mai vazut un outsider care sa triumfe in Infernul Nordului. Favoritii s-au neutralizat reciproc intr-un grup urmaritor, in timp ce dublul invingator Tom Boonen a fost lovit de un ghinion teribil, fiind nevoit sa abandoneze in cele din urma.

Paris-Roubaix 2010-55
(cc) Photo Credit: tetedelacourse

Rutierul formatiei Garmin-Cervelo a facut parte din evadarea zilei, dupa care s-a desprins de unul singur pe sectorul pavat Carrefour de l’Arbre, cu 17 kilometri inaintea finalului, si nu a mai putut fi ajuns pana la final.

Am fost foarte motivat. A fost cursa mea si am venit aici pentru cel mau bun rezultat. Am realizat ca pot castiga de indata ce am ajuns in grupul de frunte. Am avut picioare foarte bune astazi. Este o senzatie magnifica, minunata. L-am urmat pe Bak cand acesta a atacat, iar in Carrefour de l’Arbre am fortat decisiv“, a spus Van Summeren la scurt timp dupa trecerea liniei de sosire.

In varsta de 30 ani, Van Summeren a rezistat in fruntea cursei pana la finalul programat pe velodromul din Roubaix unde, cu fata innegrita de praful strans de-a lungul celor 258 de kilometri, a trecut linia de sosire cu un avans de 19 secunde in fata lui Fabian Cancellara.

Elvetianul de la Leopard a fost prins intre doua strategii si a atacat decisiv dintr-un grup al favoritilor prea tarziu, cu doar 3.4 borne inaintea finalului.

Ajuns pe velodrom alaturi de olandezul Maarten Tjallingi (Rabobank) si Gregory Rast (RadioShack), Cancellara nu a avut nicio problema in a obtine locul al doilea, un fel de premiu de consolsare dupa ratarea victoriei.

Rezumat video:

Rezultate:

1 Johan Van Summeren (Bel) Team Garmin-Cervelo 6:07:28
2 Fabian Cancellara (Swi) Leopard Trek 0:00:19
3 Maarten Tjallingii (Ned) Rabobank Cycling Team
4 Grégory Rast (Swi) Team RadioShack
5 Lars Ytting Bak (Den) HTC Highroad 0:00:21
6 Alessandro Ballan (Ita) BMC Racing Team 0:00:36
7 Bernhard Eisel (Aut) HTC Highroad 0:00:47
8 Thor Hushovd (Nor) Team Garmin-Cervelo
9 Juan Antonio Flecha Giannoni (Spa) Sky Procycling
10 Mathew Hayman (Aus) Sky Procycling

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza