Snooker

Williams in fata lui Higgins dupa primele opt jocuri

Mark Williams are un avans de doua frame-uri in fata scotianului John Higgins dupa disputarea primelor opt jocuri din totalul de maxim 33 programate in a doua semifinala a Campionatului Mondial.

Snooker table ready to play
(cc) photo credit: bensutherland

Primul frame i-a revenit lui Williams dupa un intens duel tactic, dupa ca Higgins si-a dat drumul la joc si a raspuns cu un break de 135 puncte.

Williams a revenit la conducere dupa jocul al treilea, un al frame al nervilor, cu ambii jucatori schimbandu-se repetat la masa in cautarea loviturii decisive.

La pauza s-a intrat cu 3-1 in dreptul lui Williams pe tabela, dupa ce fostul dublu campion mondial si-a trecut in cont un break de 72 puncte.

Higgins a revenit de la cabine determinat sa intoarca scorul si a reusit sa egaleze la trei. Mai intai si-a construit un break de 37 puncte, dupa care a pierdut pozitia bilei albe si astfel Williams a fost invitat sa-si joace sansa. O ratare neasteptata la una dintre loviturile de siguranta i-au naruit insa sansele galezului de a se distanta la 4-1 si Higgins s-a apropiat la un singur frame.

Egalitatea a fost stabilita la capatul unui efort rasplatit cu aplauze de intreaga arena. Break de 120 puncte, al doilea pentru Higgins in aceasta semifinala, si ‘Vrajitorul din Wishaw’ era inapoi in meci.

‘Masina galeza de trimis bile in buzunare’ nu s-a lasat intimidata si s-a pus pe treaba serios in al saptelea frame, pe care Williams l-a transat in favoarea sa dupa un snooker superb si un break de 74 puncte. Higgins revenise ulterior la masa pentru trei snookere, dar scotianul a cedat in cele din urma dupa ratarea bilei negre.

Galezul a continua momentul bun si in ultimul joc al sesiunii, cand s-a distantat la 54-0 pe tabela, insuficient insa pentru a transa frame-ul. Ratarea unei bile rosii la buzunarul superior stang l-a readus la masa pe Higgins, care insa nu a reusit sa profite de ocazia ivita si astfel Williams a incheiat sesiunea in avantaj.

Cele doua semifinale continua, vineri, dupa urmatorul program:

12:00 Ding Junhui – Judd Trump (3-5, sesiunea a doua)

16:30 Mark Williams – John Higgins (5-3, sesiunea a doua)

21:00 Ding Junhui – Judd Trump (sesiunea a treia)

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza