Turul Italiei

Capecchi, primul la San Pellegrino Terme

Italianul Eros Capecchi s-a impus in etapa a 18-a a Turului Italiei, dupa ce a reglat la sprint duelul cu Marco Pinotti si Kevin Seeldrayers, ceilalti doi rutieri care au facut parte din evadarea mansei de joi.

maglia rosa
(cc) photo credit: zagher

Regionalul zilei Pinotti a declansat sprintul final cu 250 de metri inaintea liniei de sosire, dar Capecchi a venit puternic din ultima pozitie si s-a impus in fata campionului Italiei de contratimp.

Belgianul Seeldrayers a incheiat podiumul etapei, nereusind sa se implice nicio secunda in batalia pentru prima pozitie.

Capecchi, 26 ani, se afla la cel mai important succes din cariera, dupa ce in 2008 castiga la general cursa Bicicleta Basca. In 2004 rutierul formatiei Liquigas a castigat titlul de campion al Italiei la juniori.

Cei trei rutieri ajunsi impreuna pana la final s-au desprins dintr-un grup format din 18 rutieri pe singura ascensiune a zilei, Passo di Ganda, plasata la 30 de kilometri inaintea finalului.

Plutonul favoritilor a sosit cu o intarziere de 6 minute si 4 secunde, iar spaniolul Alberto Contador si-a pastrat avansul de peste patru minute in fata italianului Michele Scarponi.

Rezultate:

1 Eros Capecchi (Ita) Liquigas-Cannondale
2 Marco Pinotti (Ita) HTC-Highroad
3 Kevin Seeldraeyers (Bel) Quickstep Cycling Team
4 Gianluca Brambilla (Ita) Colnago – CSF Inox
5 Paolo Tiralongo (Ita) Pro Team Astana
6 Dario Cataldo (Ita) Quickstep Cycling Team
7 Alberto Losada Alguacil (Spa) Katusha Team
8 Russell Downing (GBr) Sky Procycling
9 Oscar Gatto (Ita) Farnese Vini – Neri Sottoli
10 Jan Bakelandts (Bel) Omega Pharma-Lotto

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza