Superbike

Carlos Checa a reusit dubla pe Miller Motorsport Park

Spaniolul Carlos Checa si-a trecut in cont, luni, alte doua victorii in Campionatul Mondial de Superbike, castigand ambele manse ale rundei programate pe circuitul Miller Motorsport Park din statul american Utah.

Carlos Checa
(C) photo credit: lasthippy

Aflat pentru a patra oara in acest sezon in prima pozitie a grilei de start, Checa a ratat startul in prima alergare si s-a vazut depasit in primul viraj de Biaggi, Corser, Haga si Guintoli.

Max Biaggi, campionul mondial in exercitiu si dublul invingator din 2011 de pe Miller, nu a rezistat decat doua viraje in fruntea cursei, dupa care a fost depasit de australianul Troy Corser.

‘Crocodilul’ echipei de uzina BMW a impus ritmul in fata unui grup de patru din care au mai facut parte Haga, Checa si Guintoli, in timp ce Biaggi iesea din cursa in doar al doilea tur dupa un acrosaj cu Jonathan Rea.

Dupa cinci tururi in care nu a facut altceva decat sa-si gaseasca ritmul de cursa si sa-si incalzeasca pneurilor, Checa a revenit la conducere si s-a distantat rapid in fata principalilor urmaritori.

Acestia au fost cei doi echipieri de la Effenbert-Liberty Ducait, Sylvain Guintoli si Jakub Smrz, ambii reusind sa se detaseze de britanicul Leon Camier (Aprilia) si irlandezul Eugene Laverty (Yamaha).

Checa a trecut primul linia de sosire dupa cele 21 de tururi programate cu un avans de 2.7 secunde in fata lui Smrz, care a transat in cele din urma duelul intern cu Guintoli.

Lider al cursei in debut, Corser a incheiat doar pe pozitia a 13-a, in fata lui Joan Lascorz (Kawasaki) si a lui James Toseland (BMW Italia).

A doua cursa a fost una condusa in integralitate de ibericul Checa. Plecat din pole position, pilotul echipei Althea Ducati a avut un start perfect si s-a instalat decisiv la conducere.

Singurii care au incercat sa-i tina piept matadorului iberic au fost cei doi echipieri de la Aprilia, Leon Camier si Max Biaggi, care in cele din urma au completat podiumul.

Pentru Carlos Checa a fost a sasea victorie din 2011 si a 11 din cariera in WSBK, spaniolul bifand a doua dubla pe Miller Motorsport Park, dupa cea din 2008 cand concura pentru Honda Ten Kate.

Checa a acumulat 195 de puncte in ierarhia generala, fiind urmat de Melandri (134 puncte) si Biaggi (133).

Urmatoarea runda a WSBK este programata pe Misano Adriatico in intervalul 10-12 iunie.

Rezumat cursa 1:

Rezumat cursa 2:

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza