MOTOGP

Casey Stoner, cel mai bun timp in calificarile Marelui Premiu al Frantei

Pentru a treia oara in primele patru curse ale sezonului curent, australianul Casey Stoner (Honda) se va afla in prima pozitie a grilei de start la clasa MotoGP. Se va intampla in Marele Premiu al Frantei de la Le Mans, unde primele patru locuri au fost monopolizate de constructorul japonez Honda.

Casey Stoner, Jerez 2011
(cc) photo credit: caste_24

Cronometrat cu timpul de 1:33.153, de departe cel mai bun timp al saptamanii, Stoner l-a devansat pentru doar 59 de miimi pe italianul Marco Simoncelli (Gresini Honda).

Andrea Dovisioso a completat prima linie a grilei de start, dupa ce a fost mai lent cu 468 de miimi, in timp ce in linia a doua se vor afla Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo (Yamaha) si Cal Crutchlow (Yamaha Tech 3).

Multiplul campion mondial Valentino Rossi a prins in extremis ultimul loc in linia a treia, plecand astfel din pozitia a 9-a, dupa ce a pierdut peste o secunda in raport cu Stoner.

Pentru pilotul australian de la Honda va fi a 29-a plecare din pole position si a 25-a la clasa regina a Motomondialului de Viteza.

Terol, al treilea pole position al sezonului la clasa 125cc

Pilotul spaniol Nicolas Terol va porni pentru a treia oara din prima pozitie a grilei de start in acest sezon, dupa ce a obtinut cel mai bun timp in calificarile clasei 125cc de la Le Mans.

In varsta de 22 ani, spaniolul care conduce in clasamentul general cu un avans de 75 de puncte s-a dovedit a fi inca o data imposibil de invins.

Cronometrat cu timpul de 1:43.578, Terol l-a devansat cu aproape patru zecimi de secunda pe conationalul sau spaniol Hector Faubel, in timp ce Maverick Vinales s-a clasat pe trei ocupand cea mai inalta pozitie din cariera intr-o sesiune de calificari.

Linia integrala Aprilia a fost completata de germanul Sandro Cortese, care a fost mai lent cu 777 de miimi fata de ocupantul primei pozitii.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza