Superbike

Checa in superpole pe Miller Motorsport

Spaniolul Carlos Checa este pentru Campionatul Mondial de Superbike echivalentul lui Sebastian Vettel in Formula1. Cel putin asa stau lucrurile in calificari, unde pilotul echipei Althea Ducati a obtinut patru superpole-uri din cinci posibile.

Carlos_Checa_ SBK_ASSEN_2011_Foto_JanAw
(cc) photo credit: adriaan4

Ultima isprava de acest gen a fost izbutita pe Miller Motorsport Park din Salt Lake City, unde Checa a oprit, duminica, cronometrul dupa 1 minut, 58 secunde si 315 miimi.

Liderul clasamentului mondial l-a devansat pe cehul Jakub Smrz (Effenbert Liberty Racing) cu doar 75 de miimi de secunda.

Prima linie a grilei de start a fost completata de cei doi echipieri de la Yamaha, italianul Marco Melandri si irlandezul Eugene Laverty, cel care a venit in America cu dubla de la Monza in buzunar.

A doua linie este deschisa de francezul Sylvain Guintoli (Effenbert Liberty Racing) si completata de Troy Corser (BMW Motorrad), Max Biaggi (Aprilia) si Aitor Badovini (BMW Italia).

Din a treia linie vor porni Noriyuki Haga (Pata Aprilia), Tom Sykes (Kawasaki), Leon Camier (Aprilia) si Leon Haslam (BMW Motorrad).

Prima cursa de pe Miller Motorsport Park va incepe, luni seara, la ora Romaniei 21:00, iar a doua la 00:30.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza