Menu
0 Comments

Dani Pedrosa s-a impus in fata lui Jorge Lorenzo la Estoril

Dani Pedrosa a obtinut victoria, duminica, in cursa clasei MotoGP contand pentru Marele Premiu al Portugaliei de la Estoril, a treia etapa a Motomondialului de Viteza.

Dani Pedrosa, Jerez 2011

(cc) photo credit: caste_24

Pilotul echipei de uzina Honda a stat la cutie in plasa campionului mondial Jorge Lorenzo pana cu patru tururi inaintea finalului, cand a declansat atacul decisiv si s-a distantat la trei secunde.

Australianul Casey Stoner a completat podiumul, pentru ca locul patru sa fie acontat pentru un varf de roata de italianul Andrea Dovizioso, al treilea echipier de la Honda.

Plecat din pozitia a noua a grilei de start, Valentino Rossi s-a multumit in final doar cu locul al cincilea, care i-a adus urcarea pe locul patru in ierarhia generala.

Lorenzo a plecat bine din pole position si a condus cursa in fata lui Pedrosa, in timp ce restul competitorilor nu au reusit sa tina ritmul cu cei doi spanioli din frunte.

Hector Barbera si Marco Simoncelli au iesit in decor inca din primul tur, iar americanul Ben Spies a abandonat dupa alte 11 tururi.

Ramas in expectativa desi era evident mai rapid, Pedrosa a declansat atacul hotarator cu patru tururi inaintea finalului si Lorenzo nu a mai avut replica.

Pilotul de la Yamaha s-a multumit in final cu pozitia secunda, care ii aduce prima pozitie la general (65 puncte), cu un avans de patru puncte in fata lui Pedrosa. Al treilea este Stoner (41 puncte).

Tags: , , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.