Turul Italiei

Diego Ulissi triumfa la Tirano in fata nervosului Giovanni Visconti

Final cum rar se poate vedea intr-o cursa ciclista in etapa a 17-a din Turul Italiei. La capatul unui sprint in patru, italianul Giovanni Visconti a trecut primul linia de sosire, dar nu inainte de a-l impinge si lovi pe conationalul sau Diego Ulissi, cel care avea prim-planul in mod evident.

In cele din urma, dupa analiza imaginilor surprinse de camerele de luat vederi, oficialii cursei l-au retrogradat pe Visconti in pozitia a treia si astfel Ulissi si-a trecut in cont cel mai important succes din cariera.

Ulissi a declansat sprintul final cu 200 metri inaintea liniei de sosire si a mentinut trasa ideala. Visconti a venit din dreapta si s-a infiltrat la interior in stanga rutierului de la Lampre, blocandu-se singur la mantinela. Vazand ca nu mai are cum sa scape din capcana in care a intrat singur, Visconti a inceput sa-l impinga si sa-l loveasca pe Ulissi cu mai multe gesturi total nepotrivite pentru conduita unui sportiv profesionist.

Plutonul in care s-a aflat si liderul cursei Alberto Contador a sosit cu o intarziere de 2 minute si 59 de secunde, spaniolul de la Saxo Bank pastrandu-si tricoul roz fara nicio problema.

Integrat in evadarea masiva de 16 rutieri, bielorusul Konstantin Sivtsov a urcat pe locul al cincilea la general, dupa ce a terminat etapa in pozitia a 10-a la zece secunde in urma lui Ulissi.

Evadarea zilei a inceput la borna 55 a etapei in lungime de 230 de kilometri, Giovanni Visconti , Leonardo Giordani (Farnese Vini-Neri Sottoli), Christian Le Mevel (Garmin-Cervelo), Jan Bakelants (Omega Pharma-Lotto), Robert Kiserlovski (Astana), Kanstanstin Sivtsov (HTC-Highroad), Jesus Hernandez (Saxo Bank Sungard), Ben Gastauer (AG2R-La Mondiale), Pablo Lastras (Movistar), Diego Ulissi (Lampre-ISD), Eduard Vorganov si Alberto Losada (Katusha), Mathias Frank (BMC), Fabio Taborre (Acqua & Sapone) si Addy Engels (Quick Step) plecand din pluton pentru victoria de etapa.

In varsta de doar 21 ani, Diego Ulissi se afla la a doua victorie din cariera, dupa ce in 2010 a castigat Marele Premiu al Industriei si Comertului la Prato. In acest sezon a incheiat pe locul secund la general in Saptamana Internationala Coppi si Bartali.

Rezultate:

1 Diego Ulissi (Ita) Lampre – ISD 5:31:51
2 Pablo Lastras Garcia (Spa) Movistar Team
3 Giovanni Visconti (Ita) Farnese Vini – Neri Sottoli
4 Jan Bakelants (Bel) Omega Pharma-Lotto 0:00:04
5 Fabio Taborre (Ita) Acqua & Sapone 0:00:08
6 Eduard Vorganov (Rus) Katusha Team
7 Hubert Dupont (Fra) AG2R La Mondiale
8 Jesús Hernandez Blazquez (Spa) Saxo Bank Sungard
9 Robert Kiserlovski (Cro) Pro Team Astana
10 Kanstantsin Sivtsov (Blr) HTC-Highroad 0:00:10
<img src=”http://i.imgur.com/N9qzi.jpg” alt=”” title=”Hosted by imgur.com” />

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza