Menu
0 Comments

Duster primeste cel mai puternic motor. Varianta cu 140 CP, disponibila pentru export

Pentru prima data in peste 40 de ani de activitate, grupul Dacia incepe productia unui model echipat cu un motor de peste 1,6 litri. Noua versiune Duster destinata pietelor externe va fi echipata cu un motor pe benzina de doi litri si va dezvolta 140 de cai putere.

Dacia Duster

(cc) photo credit: Toni Kaarttinen

Pentru fabricarea noului bloc de motoare, producatorul de la Mioveni a investit acum un an nu mai putin de 57 de milioane de lei.

In aceeasi perioada, reprezentantii companiei de automobile declarau pentru Mediafax ca vor incepe productia de motoare Euro 5 destinate marcilor Dacia, Renault, Nissan si Renault Samsung, prin introducerea in fabricatie a unei noi familii de propulsoare si prin adaptarea uneia incadrate in norma de poluare Euro 4.

Cu doi ani in urma, la uzina mecanica Dacia au fost fabricate peste 250.000 de motoare pe benzina de 1,4 litri, respectiv 1,6 litri, acestora alaturandu-li-se motoarele diesel de 1,9 litri.

Vanzarile grupului de automobile au urcat cu 12 procente in cursul anului precedent, in timp ce cota de piata a constructorului in Europa a crescut cu 0.3 puncte procentuale. In Romania, in schimb, aceasta a inregistrat pierderi in materie de vanzari, cu 20% mai mici decat acum doi ani.

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza