Menu
0 Comments

Facebook vrea sa cumpere Skype

Mark Zuckerberg, CEO al Facebook, si-a aratat interesul pentru a cumpara compania Skype sau, in masura in care acest lucru nu va fi posibil, sa creeze un joint venture cu cel mai important serviciu de voice & web chat existent in piata online.

Facebook-and-Skype-Deals

(C) photo credit: sperauskas

Suma posibilei tranzactii s-ar putea cifra in jurul valorii de 3 sau 4 miliarde dolari, dar mai multe surse vorbesc de cresterea acestui pret cu inca un miliard.

Alte surse, cum ar fi Reuters, noteaza ca intre Facebook si Skype va fi creat un joint venture si ca nu se pune problema de vanzare-cumparare.

Un lucru este insa cert. Facebook si Skype s-au apropiat din ce in ce mai mult in ultima perioada, ultima data in octombrie trecut, cand Skype a lansat versiunea 5.0 pentru sistemul de operare Windows, care include un tab ce permite utilizatorilor sa vorbeasca pe contul de Facebook chiar din noua interfata.

Zuckerberg nu este insa singurul interesat de preluarea Skype, pe pista unei eventuale tranzactii intrand si Google, un alt gigant care opereaza pe acest segment de dezvoltare online.

Oficialii Skype nu au dorit sa faca niciun fel de comentariu pe baza speculatiilor privind o eventuala preluare de catre Facebook, Google sau oricare alta companie interesata.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza