Formula 1

Fernando Alonso, cel mai rapid in antrenamentele libere din Monaco

Spaniolul Fernando Alonso a fost cel mai rapid pilot, joi dupa-amiaza, in a doua sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Principatului Monaco.

GP MALESIA F1/2011
(cc) photo credit: presidenrf1

Echipierul de la Ferrari a condus inca din primele minute ale sesiunii, cand a oprit cronometrul la 1:16.408.

Timpul lui Alonso a fost doborat de campionul mondial Sebastian Vettel la jumatatea sesiunii, cand pilotul numarul unu de la Red Bull-Renault a fost inregistrat cu timpul de 1:15.739.

Al doilea timp i-a apartinut britanicului Lewis Hamilton de la McLaren-Mercedes, care a fost mai lent cu doar 105 miimi de secunda fata de Alonso.

Pe trei s-a clasat germanul Nico Rosberg de la Mercedes, pentru ca topul cinci sa fie completat de Jenson Button si Sebastian Vettel.

Campionul mondial a pierdut mai bine de jumatate de secunda in raport cu Alonso, pilot pe care l-a devansat in prima sesiune desfasurata joi dimineata.

Vettel s-a impus in fata lui Alonso in primele antrenamente

Marele Premiu al Principatului Monaco a debutat, joi dimineata, cu cea dintai sesiune de antrenamente libere, in care cel mai bun timp i-a apartinut campionului mondial Sebastian Vettel.

Pilotul echipei Red Bull-Renault l-a devansat in chiar ultimul tur cronometrat pe spaniolul Fernando Alonso cu 113 miimi de secunde.

Pe a treia pozitie s-a clasat germanul Nico Rosberg de la Mercedes, care a fost mai lent cu 520 de miimi fata de Vettel.

Brazilianul Felipe Massa a incheiat topul patru, in fata celor doi reprezentanti ai echipei McLaren-Mercedes, Lewis Hamilton si Jenson Button.

Sesiunea a fost intrerupta dupa 49 de minute din cele 90 programate din cauza unei scurgeri de apa pe circuit si reluata ulterior dupa cinci minute.

Germanul Michael Schumacher a lovit zidul de protectie cu sapte minute inaintea sesiunii si a avariat serios monopostul Mercedes GP.

Mark Webber a avut dificultati mecanice si nu a prins niciun tur cronometrat.

Marele Premiu al Principatului Monaco va continua, sambata, cu ultima sedinta de antrenamente (12:00) si calificari (15:00).

Cursa propriu-zisa este programata, duminica dupa-amiaza, de la ora 15:00.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza