Menu
0 Comments

Google Chrome, in topul preferintelor a 160 de milioane de utilizatori

Browserul Google Chrome a adaugat 90 de milioane de utilizatori activi in ultimii ani, dublandu-si valoarea totala a bazei de date.

Google Chrome Logo

(cc) photo credit: Randy Zhang

Vicepresedintele strategic al gigantului american, Sundar Pichai, a precizat miercuri, 11 mai, in cadrul unei conferinte ca numarul utilizatorilor activi se situeaza in jurul cifrei de 160 de milioane in conditiile in care in aceeasi perioada a anului precedent, compania nu depasea 70 de milioane de clienti.

Un alt pas inainte realizat de corporatia care detine motorul de cautare cu acelasi nume este realizarea a nu mai putin de sapte versiuni intr-un interval temporal de un an.

Printre planurile companiei fondate de Larry Page si Sergey Brin se numara integrarea functiilor de recunoastere vocala direct in browser , alaturi de includerea optimizarilor pentru imbunatatirea interactiunii cu utilizatorul.

Google Chrome ocupa in luna mai a anului 2009 pozitia a patra in ierarhia popularitatii browserelor, dupa Internet Explorer, Mozilla Firefox si Safari, pentru ca un mai tarziu sa ajunga la o cota de piata de 7,1%, in conditiile in care competitorii detineau: 59,7% (Internet Explorer), 24,4% (Firefox), respectiv 2,4% (Opera).

La finalul anului precedent, Chrome ocupa 22,4 procente din piata browserelor.

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza