Formula 1

Jenson Button, cel mai rapid in antrenamentele secunde din Turcia

Dupa o dimineata ploioasa, incheiata de Fernando Alonso cu cel mai bun timp, soarele a stralucit vineri dupa-amiaza pentru echipele McLaren si Mercedes GGSOP, care si-au impartit primele patru locuri ale ierarhiei.

Jenson Button
(cc) photo credit: rodefeld

Cel mai bun timp i-a apartinut lui Jenson Button care, dupa ce a parcurs doar trei tururi in prima sedinta cronometrata, a fost inregistrat cu 1:26.456 in conditii de pista complet uscata.

Britanicul de la McLaren a transat duelul de la distanta cu germanul Nico Rosberg la intrarea in ultima jumatate de ora, iar pilotul echipei Mercedes s-a multumit in cele din urma cu pozitia secunda, la 65 de miimi in spatele lui Button.

Lewis Hamilton nu a reusit sa urce niciun moment la conducere si la final a fost al treilea, cu o intarziere de 577 de miimi. Veteranul Michael Schumacher a dominat inceputul de sesiune, cu 1:28.165, dupa care s-a vazut depasit de mai tinerii sai oponenti Felipe Massa, Nico Rosberg sau Vitaly Petrov.

Septuplul campion mondial a gasit resurse pentru a reveni in partea superioara a ierarhiei si, in pofida a doua rasuciri pe circuit in zone de mare viteza, a incheiat cu al patrulea timp, la sase zecimi de Button.

Topul sase a fost completat de Mark Webber si Felipe Massa, de altfel ultimii piloti care au incheiat in aceeasi secunda cu primul clasat.

Fernando Alonso nu a mai gasit ritmul optim de dimineata si a fost doar al 11-lea, dupa ce a avut serioase probleme la partea hidraulica.

Spaniolul a pierdut controlul monopostului ramanand blocat cateva zeci de secunde pe circuit, dupa care s-a oprit chiar pe linia boxelor fiind nevoie de interventia oficialilor de pe margine pentru a-l impinge spre standul echipei sale.

Sebastian Vettel a fost singurul pilot care nu a parcurs nici macar un tur, dupa ce in sesiunea de dimineata si-a avariat serios monopostul dupa o spectaculoasa iesire in decor.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza