Turul Italiei

John Gadret a obtinut victoria la Castelfidardo in memoria lui Weylandt

Ciclistul francez John Gadret a castigat, miercuri, etapa a 11-a a Turului Italiei, o mansa de 142 kilometri desfasurata intre localitatile Teramo si Castelfidardo.

Encouragement
(cc) photo credit: bishi

Intr-o zi in care Wouter Weylandt a fost condus pe ultimul drum, rutierii din caravana nu l-au uitat pe ciclistul belgian trecut in lumea celor drepti.

Un moment de reculegere a fost tinut inaintea etapei, iar la final Gadret i-a dedicat victoria fostului sau coleg de pluton.

Dublu campion al Frantei de cyclo-cross, francezul in varsta de 32 ani de la echipa AG2R a atacat in ultimul kilometru al etapei si s-a impus in fata spaniolului Joaquin Rodriguez Oliver (Katiusa) si a campionului Italiei Giovanni Visconti (Farnese-Vini).

Sosit al cincilea, Alberto Contador (Saxo Bank) si-a pastrat tricoul roz de lider al ierarhiei generale, desi mare parte din etapa francezul Christophe Le Mevel (Garmin-Cervelo) a fost lider virtual.

Al treilea la general inaintea mansei cu o intarziere de un minut si 19 secunde fata de Contador, rutierul francez fost invingator de etapa in Il Giro a facut parte din evadarea zilei, care a mai fost formata din alti zece rutieri.

Daniel Moreno (Katiusa), unul dintre evadati, a luat cursa pe cont propriu la 25 kilometri de sosire, dupa sprintul intermediar de la Recanati.

In cele din urma spaniolul a fost ajuns de lituanianul Ignatas Konovalovas (Movistar) si cei doi s-au mentinut in frunte pana cu doar cateva sute de metri inaintea finalului programat in urcare.

Moreno a incercat un ultim atac dupa ce Konovalovas a fost ajuns de pluton, dar nu a rezistat sprintului lansat de Gadret, care si-a trecut astfel in palmares cea mai importanta victorie din cariera,

Turul Italiei continua, joi, cu etapa a 12-a, o mansa de 184 kilometri intre Castelfidardo si Ravenna. Este ultima sansa a sprinterilor pentru a se remarca inaintea grandioaselor etape din Dolomiti.

Etapa are si o insemnatata emotionala pentru ciclism, plutonul urmand a trece la kilometrul 134 prin Cesenatico, localitatea natala a marelui Marco Pantani, fost castigator al Turului Italiei si Turului Frantei in 1998.

‘Piratul’ a decedat in 2004 intr-un hotel din Rimini, localitate prin care plutonul va trece la kilometrul 111.

Rezumat video:

Rezultate:

1 John Gadret (Fra) AG2R La Mondiale 3:33:11
2 Joaquin Rodriguez Oliver (Spa) Katusha Team
3 Giovanni Visconti (Ita) Farnese Vini – Neri Sottoli
4 Jose Rodolfo Serpa Perez (Col) Androni Giocattoli
5 Alberto Contador Velasco (Spa) Saxo Bank Sungard
6 Roman Kreuziger (Cze) Pro Team Astana
7 Dario Cataldo (Ita) Quickstep Cycling Team
8 Michele Scarponi (Ita) Lampre – ISD
9 Pablo Lastras Garcia (Spa) Movistar Team
10 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Cannondale

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza