Turul Italiei

Kiryienka primul la Sestriere

Bielorusul Vasili Kiryienka a castigat, sambata, etapa a 20-a din Turul Italiei, ultima cu sosire la altitudine din aceasta cursa. Rutierul formatiei Movistar a trecut linia de sosire cu un avans de aproape cinci minute in fata venezueleanului Jose Rujano Guillen (Androni) si i-a dedicat victoria lui Xavier Tondo, disparut in urma cu doar cateva zile dupa un accident domestic.

Concentrazione. Vasili Kiryienka.
(cc) photo credit: lucavioletto

Parte a unei evadari din care au mai facut parte alti 12 ciclisti, Kiryienka a luat cursa pe cont propriu pe Colle delle Finestre, ascensiune pe care Turul Italiei a ajuns pentru doar a doua oara in istorie.

Profitand de neutralizarea din spate a evadatilor si de inconsecventa celorlalti evadati aflati in urmarirea sa, rutierul bielorus in varsta de 29 ani nu a avut niciun moment emotii ca va fi ajuns din urma.

Singurul care a incercat sa-l prinda a fost Rujano, dar micutul catarator sud-american a pornit prea tarziu din pluton, dupa ce doua dintre tentativele sale de evadare au fost anihilate.

Podiumul etapei a fost completat de spaniolul Joaquin Rodriguez Oliver (Katiusa), care a atacat pe Sestriere si a reusit in cele din urma sa-i ia mai bine de un minut rusului Denis Menchov (Geox). In urma acestei mutari cel supranumit Purito si-a consolidat a cincea pozitie in ierarhia generala.

Alberto Contador a sosit in pluton alaturi de ceilalti favoriti si a ramas fara nicio problema cu tricoul roz inaintea ultimei etape de la Milano.

Mansa de incheiere a acestei a 94-a editii a Turului Italiei se va desfasura, duminica, contracronometru, pe un traseu in lungime de 26 de kilometri.

Rezultate:

1 Vasili Kiryienka (Blr) Movistar Team 6:17:03
2 José Rujano Guillen (Ven) Androni Giocattoli 0:04:43
3 Joaquím Rodríguez Oliver (Spa) Katusha Team 0:04:50
4 Carlos Alberto Betancourt Gomez (Col) Acqua & Sapone 0:05:31
5 John Gadret (Fra) AG2R La Mondiale 0:05:54
6 Michele Scarponi (Ita) Lampre – ISD 0:05:58
7 Steven Kruijswijk (Ned) Rabobank Cycling Team
8 Alberto Contador Velasco (Spa) Saxo Bank Sungard
9 Denis Menchov (Rus) Geox-TMC
10 Roman Kreuziger (Cze) Pro Team Astana 0:06:16

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza