WRC

Loeb a castigat Raliul Italiei din Sardinia

Francezul Sebastien Loeb si-a trecut in cont a doua victorie a sezonului, dupa ce a triumfat in Raliul Italiei desfasurat pe drumurile de macadam din Sardinia.

KYN_0347-8
(cc) photo credit: kyn_chung

Pilotul echipei de uzina Citroen a codus fara eroare modelul DS3 si la finalul celor 18 speciale programate a incheiat cu un avans de 11.2 secunde in fata finlandezului Mikko Hirvonen de la Ford.

Scandinavul s-a consolat in final cu obtinerea primului loc in power stage, speciala de finala pentru care a primit trei puncte suplimentare.

Al treilea in ierarhia raliului s-a clasat norvegianul Petter Solberg (Citroen), care a incheiat la 23.8 secunde in urma lui Loeb.

Pe patru s-a clasat francezul Sebastien Ogier (Citroen), in timp ce topul cinci a fost completat de Mads Ostberg (M-Sport Stobart Ford).

Locul sase i-a revenit spaniolului Daniel Sordo, care a adus astfel primele puncte oficiale pentru modelul MINI Cooper WRC.

Au mai punctat Ott Tanak (Ford Fiesta S2000), Juho Hanninen (Skoda Fabia S2000), Matthew Wilson (M-Sport Stobart Fiesta) si Nasser Al-Attiyah (Ford Fiesta).

Aceasta a 64-a victorie obtinuta de Loeb in WRC i-a adus francezului urcarea pe prima pozitie a ierarhiei pilotilor dupa cinci raliuri desfasurate in 2011. Francezul are 100 de puncte, cu sapte puncte mai mult in fata lui Hirvonen.

Citroen Total s-a distantat la 17 puncte in fata marilor rivali de la Ford Abu Dhabi.

Urmatoarea etapa a Campionatului Mondial de Raliuri este programata in Argentina intre 26 si 29 mai.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza