Menu
0 Comments

Loverboy, in premiera mondiala la Cannes

Producatia romaneasca Loverboy, care ii plaseaza in rolurile principale pe Ada Condeescu si George Pistereanu, a avut premiera de gala miercuri, 18 mai, in cadrul sectiunii Un Certain Regard a celui mai important eveniment cinefil de pe batranul continent, Festivalul International de Film de la Cannes.

(cc) photo credit: YouTube.com

Lugmetrajul semnnat de Catalin Mitulescu este inspirat din fapte reale, concentrandu-se in jurul povestii unui tanar din Harsova, a carui misiune este aceea de a seduce fetele pentru a le plasa mai apoi unor retele de proxeneti. Situatia se complica, insa, cand acesta se indragosteste de personajul interpretat de Ada Condeescu, una dintre victimele sale.

Filmul a fost turnat in 15 locatii diferite, pe platouri amenajate in Harsova, Constanta si in vecinatatea Dunarii. Regizorul in varsta de 39 de ani s-a documentat pentru construirea scenariului prin studierea rechizitorilor si intervievarea tinerelor victime ale acestei practici.

Catalin Mitulescu nu se afla la prima participare in sectiunea Un Certain Regard, cineastul roman concurand in cadrul acesteia in urma cu cinci ani cu filmul Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii, distins cu premiul pentru interpretare, acordat actritei Dorotheea Petre.

Pelicula regizorului va intra in competitie cu alte 20 de productii semnate de cinefili precum Kim Ki-Duk, Andrei Zvaghintev sau Gus Van Sant.

Tags: , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza