Formula 1

Mark Webber, cel mai rapid in calificarile Marelui Premiu al Spaniei

Pentru al doilea an consecutiv pilotul australian Mark Webber va porni din prima pozitie a grilei de start in Marele Premiu al Spaniei de la Barcelona.

British GP - Mark Webber, Red Bull
(cc) photo credit: firststoptyres

Echipierul de la Red Bull-Renault a fost inregistrat in ultima parte a calificarilor cu timpul de 1:20.981, fiind singurul pilot din cei 24 prezenti pe circuit care a coborat sub bariera de un minut si 22 de secunde.

Al doilea in calificari s-a clasat campionul mondial Sebastian Vettel, care a incheiat la doua zecimi in spatele coechipierului sau.

Britanicul Lewis Hamilton si spaniolul Fernando Alonso au completat topul patru si vor pleca asadar din a doua linie a grilei de start. Cei doi fosti rivali din cadrul echipei McLaren-Mercedes au fost in final despartiti de doar trei miimi de secunda.

Jenson Button nu a reusit sa urce mai sus de locul al cincilea, iar britanicul care a cucerit titlul mondial in urma cu doi ani va imparti linia a treia cu rusul Vitaly Petrov.

Acesta din urma a fost singurul reprezentant al echipei Renault prezent in sesiunea de calificari, dupa ce germanul Nick Heidfeld a suferit un incendiu in antrenamentele libere de sambata dimineata si masina acestuia nu a mai putut fi reparata la timp.

Felipe Massa s-a clasat pe locul opt, la mai putin de o zecime in fata venezueleanului Pastor Maldonado (Williams), care a participat pentru prima data in cariera in ultima parte a calificarilo.

Prezent si el in asa numitul Q3, germanul Michael Schumacher nu a reusit sa iasa pe circuitul unde a triumfat de sase ori in cariera.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza