Menu
0 Comments

Microsoft, Google si Oracle, in topul celor mai bine cotati angajatori

Sistemul software, bancar si de telefonie domina ierarhia celor mai ravnite domenii in care tinerii romani isi doresc sa activeze. O cercetare intreprinsa de Catalyst Consulting arata ca primele pozitii in clasamentul celor mai doriti angajatori sunt ocupate de companii de referinta pentru segmentul pe care il reprezinta de tipul Microsoft, Google, Oracle, Banca Comerciala Romana si Continental.

Googleplex

(cc) photo credit: Garik Lawson Asplund

Cercetarea arata ca romanii aspira la dezvoltarea unei cariere in jurul unui brand puternic, care sa le asigure un nivel salarial bun. Un alt aspect scos la iveala este diferenta inregistrata la nivelul sigurantei propriului loc de munca, mai mica in capitala decat in celelalte orase ale tarii.

Pachetul salarial ramane cel mai motivant aspect in randul tinerilor profesionisti in cazul reorientarii catre un alt loc de munca, o proportie covarsitoare, de 70% dintre bucuresteni, preferand strainatatea pentru construirea unei cariere solide.

Orientati catre indeplinirea propriilor obiective profesionale, 60% dintre respondenti isi doresc sa devina specialisti in domeniului lor de activitate, fiind, totodata, interesati de mentinerea unui echilibru intre viata profesionala si cea personala.

Rolurile de coordonare nu se bucura de mare popularitate in randul respondentilor, alese de doar 20% dintre acestia, in vreme ce interesele antreprenoriale se regasesc intr-un procent si mai mic.

Peste 60% dintre cei intervievati recunosc ca nu au aplicat pana acum in cadrul companiei care le domina topul preferintelor in materie de angajatori, iar cele mai frecvente motive invocate vizeaza lipsa de experienta, dar si absenta posturilor scoase la concurs de aceasta.

Cercetarea s-a desfasurat la nivel national, incluzand 10.740 de respondenti valizi, dintre care 3.292 de persoane cu experienta de peste trei ani in domeniul propriu de activitate.

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza