Menu
0 Comments

Midnight in Paris isi face debutul cinematografic la Cannes

Ecranul impunatoarei sali Grand Théâtre Lumière a fost dezgolit miercuri, 11 mai, pentru a gazdui proiectia celui mai recent film aparut sub semnatura cineastului Woody Allen, Midnight in Paris, care a marcat startul prestigiosului Festival de Film de la Cannes.

Woody Allen

(cc) photo credit: wvs

Comedia romantica a carei distributie ii aduce impreuna pe Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Cotillard, Kathy Bates, Adrien Brody si Carla Bruni a fost proiectata concomitent in salile de cinematograf din Franta cu ajutorul aceleiasi tehnologii folosite in cadrul Festivalului Future Shorts One.

Prezent la ceremonia celui mai important eveniment cinefil de pe batranul continent, regizorul italian Bernardo Bertolucci a fost omagiat prin decernarera unui Palme d’Or din partea presedintelui festivalului, Gilles Jacob. In semn de multumire, Bernardo Bertolucci a spus: As vrea sa dedic acest omagiu lui Woody Allen si Bobby de Niro. Si tuturor acelor italieni care au avut curajul sa se lupte, sa critice si sa se infurie.

Juriul anului acestuia va fi prezidat de protagonistul filmului Taxi Driver, Robert de Niro, caruia i se alatura personaje din lumea cinematografiei precum Uma Thurman, Jude Law, Olivier Assayas, Mahamat Saleh Hauron si Johnny To.

Festivalul continua si joi, 12 mai, cu proiectiile altor pelicule, printre care We Need to Talk About Kevin (Lynne Ramsay), Sleeping Beauty (Julia Leigh), Restless (Gus Van Standt), Trabalhar Cansa (Juliana Rojas, Marco Dutra) si Il Conformista (Bernardo Bertolucci).

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.