Menu
0 Comments

Primire triumfala in Azerbaidjan pentru Ell si Nikki, cei doi castigatori ai Eurovisionului

Nigar Jamal si Eldar Gasimov au fost asteptati de sute de persoane, luni noapte, la aterizarea pe Aeroportul International Gaidar Aliev din Baku, la doar doua zile dupa ce au reusit marea surpriza de a castiga editia din acest an a Eurovisionului.

(C) www.youtube.com

Victoria de la Dusseldorf a fost perceputa si prezentata in fosta republica sovietica de la Marea Caspica drept un succes de rasunet national, televiziunea publica din Azerbaidjan vazand in acest triumf o sansa ca natiunea caucaziana sa scoata capul in lumea buna a Europei.

Presedintele Ilham Aliev nu a scapat nici el prilejul de a puncta pe marginea evenimentului, declarand la randul sau intr-o interventie la televiziunea de stat ca victoria de la Eurovision este un mare succes pentru statul Azerbaidjan si pentru poporul acestuia.

In jur de 800 milioane de oameni locuiesc in Europa, iar acum le putem arata cultura noastra si traditiile azere, a mai spus Aliev.

O alta voce importanta din spatiul public azer, Ganira Pashayeva, a declarat ca Azerbaidjan s-a apropiat prin aceasta victorie de integrarea in Europa.

Azerbaidjan are nevoie de asemenea victorii, pentru ca acestea ajuta la intarirea natiunii, a declarat Pashayeva pentru Agentia France Press, citata de RFERL.org

Nigar Jamal, 30 ani, si Eldar Gasimov, 21 ani, s-au impus, sambata seara, in marea finala a Eurovision de la Dusseldorf in fata a peste 36.000 de spectatori (revedeti cele mai importante momente ale finalei). Cu piesa Running Scared, Ell/Nikki au obtinut 220 de puncte, devansand Italia si Suedia.

Aceasta a fost doar a patra participare a Azerbaidjanului la Eurovision, iar Baku se pregateste deja pentru organizarea evenimentului din 2012.

Tags: , , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.