Menu
0 Comments

Sandero, mai scump in Romania decat in Germania, Spania si Italia

Dacia Sandero, modelul crossover mini produs de uzinele din Mioveni incepand cu anul 2007, se vinde in Romania la preturi mai mari decat cele intalnite in tari precum Germania, Spania si Italia, unde nivelul de trai al populatiei este mai ridicat si puterea de cumparare pe masura.

Dacia Sandero

(cc) photo credit: albertma

Astfel, potrivit preturilor oficiale afisate de site-ul Dacia, Sandero poate fi achizitionat in Romania incepand de la 7.250 de euro, in cazul variantei cu motorizare de 1.2 si 16 V, si poate ajunge chiar si pana la 12.200 in cazul unui Prestige 1.5 dCI cu 90 CP.

Modelul clasic de 1.2 se gaseste in Germania si Spania la 6.990 de euro, pentru ca in Italia pretul sa fie de 6.950.

Oficialii Dacia au explicat, dupa cum noteaza Ziarului Financiar, ca “politica de preţuri este determinată de mai mulţi factori precum poziţionarea dorită pe piaţă, condiţiile fiscale din ţara respectivă, dar şi structura gamei şi nivelul de echipare”.

Daca in Romania nu s-a bucurat de prea mult de succes la public, atat din cauza crizei aparute dupa 2008 (care a strans robinetul creditarilor bancare la orice colt de strada) cat si a unei hegemonii impuse de traditionalul Logan, modelul Sandero s-a vandut extrem de bine peste hotare.

Numai in Franta au fost cumparate in 2010 aproape 5000 de unitati, ceea ce a plasat modelul produs la Mioveni pe locul sase in topul vanzarilor de automobile din Hexagon, dupa Peugeot 207, Renault Clio, Renault Megane, Citroen C3 si Renault Scenic.

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza