Sase productii romanesti in programul Festivalului Filmului European

Festivalul Filmului European revine anul acesta cu nu mai putin de 59 de pelicule, reprezentand 30 de tari. Evenimentul cinefil ajuns la a 15-a editie se va defasura intre 5 si 29 mai in orasele Bucuresti, Brasov, Iasi, Targu-Mures si Timisoara.

At the movie
(cc) photo credit: 28895419@N00

Deschisa joi de lungmetrajul polonez Essential Killing, semnat de Jerzy Skolimowski, editia din acest an va include in programul sau nu mai putin de sase productii romanesti. Astfel, cinefilii participanti la eveniment vor putea viziona in premiera documentarul Metrobranding – O poveste de dragoste intre oameni si obiecte, regizat de Ana Vlad si Adrian Voicu.

Lungmetrajului nominalizat in cadrul sectiunii Doc Selection a Festivalului International de Film Documentar Jihalva si selectat ulterior in DocAlliance i se adauga in programul festivalului cel mai recent film produs de Cristi Puiu, AuroraFilm pentru Prieteni (Radu Jude), 15 Iulie (Cristian Iftimie), Strung Love (Victor Dragomir) si Captivi de Craciun (Iulia Rugina).

Pe langa cele peste 50 de pelicule, editia anului acestuia propune ca elemente de noutate includerea Republicii Moldova pe lista tarilor participante la festival cu o selectie de filme studentesti, dar si debutul parteneriatului dintre evenimentul cu o traditie de 15 ani si Cinemateca Romana.

Ambasadorul onorific al Festivalului Filmului European din acest an este castigatorul premiului Gopo pentru cea mai buna regie, Radu Muntean.

La Bucuresti, festivalul propune proiectii la Cinema Studio si Cinemateca Eforie intre 5 si 15 mai, acesta continuandu-se la Brasov (12-15 mai), Iasi (19-22 mai), Timisoara (19-22 mai) si Targu-Mures (26-29 mai).

Festivalul Fimului European este organizat de Institutul Cultural Roman, selectia productiilor cinematografice fiind realizata cu sprijinul ambasadelor si centrelor culturale ale tarilor europene.

 

 

7 years ago

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza