Formula 1

Sebastian Vettel, primul in calificari la Monte-Carlo

Germanul Sebastian Vettel a obtinut, sambata, cel mai bun timp in calificarile Marelui Premiu al Principatului Monaco de la Monte-Carlo.

Vettel
(cc) photo credit: nickwebb

Echipierul de la Red Bull-Renault a fost inregistrat cu timpul de 1:13.556 si l-a devansat cu patru zecimi de secunda pe britanicul Jenson Button de la McLaren-Mercedes.

Din a doua linie a grilei de start vor porni australianul Mark Webber (Red Bull-Renault) si spaniolul Fernando Alonso (Ferrari), pentru ca germanul Michael Schumacher (Mercedes) sa fie al cincilea la start.

Pentru septuplul campion mondial este cea mai buna clasare pe grila unui Mare Premiu in acest sezon.

Sesiunea de calificari de la Monte-Carlo a fost marcata de un grav accident suferit de mexicanul Sergio Perez (Sauber-Ferrari).

Acesta a pierdut controlul monopostului sau la iesirea din tunel, cand mai erau doar 2 minute si 26 de secunde pana la terminarea sesiunii, si a izbit violent cu partea laterala dreapta un zid format din pneuri.

Dupa minute bune in care a primit ingrijiri medicale chiar la fata locului, Perez a fost urcat in ambulanta si transportat de urgenta la spitalul din Monte-Carlo.

Potrivit informatiilor oficiale pilotul mexican a parasit monopostul avariat in stare constienta, dialogand cu medicii care ii acordau primul ajutor.

Cursa de la Monte-Carlo, a sasea a sezonului in Formula 1, se va desfasura, duminica, de la ora 15:00.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza