SoundRain, serviciul prin care artistii isi promoveaza si vand creatiile

Platforma muzicala SoundCloud, in parteneriat cu sistemul de microplati Minno, a lansat pe piata un nou serviciu, prin care muzicienii isi pot vinde continutul muzical propriu de-a lungul intregii lumi.

SoundCloud
(cc) photo credit: Gustavo Pimenta

Aplicatia intitulata SoundRain poate fi accesata utilizand datele de contact ale site-ului de productii muzicale, clientilor solicitandu-li-se in schimbul descarcarii melodiilor 0,99 de centi.

Mecanismul de cumparare al pieselor este simplu, imediat ce una dintre acestea este selectata catre achizitionare, butonul inscripitionat Cumpara cu Minno directionand ascultatorul catre SoundRain. La fiecare 10 dolari astfel colectati, muzicienilor li se vor livra banii in cont prin intermediul PayPal.

Fondat in urma cu patru ani in Suedia, SoundCloud a inregistrat in ultimul timp o crestere spectaculoasa a notorietatii in randul artistilor, DJ-ilor, caselor de productie si, nu in ultimul rand, a ascultatorilor. Platforma opereaza intr-un mod asemanator retelei de socializare Twitter, preferinta pentru un artist, grup sau gen muzical fiind exprimata prin activarea optiunii Follow.

Pana in luna mai a anului precedent, oficialii SoundCloud anuntau nu mai putin de un milion de persoane abonate la ultimele informatii ale site-ului care faciliteaza colaborarea, promovarea si distribuirea productiilor muzicale.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza