MOTOGP

Stefan Bradl a castigat la Moto2 in Portugalia

Plecat din prima pozitie a grilei de start, pilotul german Stefan Bradl a obtinut, duminica, victoria in cursa clasei Moto2 din cadrul Marelui Premiu al Portugaliei.

Stefan Bradl
(cc) photo credit: tomohiko_tanabe

La ghidonul unui model Kalex pregatit de echipa Viesseman Racing, Bradl a condus cursa aproape in toatalitatea celor 26 de tururi programate, pentru ca la final sa-l devanseze cu doar 147 de miimi pe spaniolul Julian Simon.

Podiumul a fost completat de japonezul Yuki Takahashi, care a profitat de cazatura italianului Andrea Iannone, cand mai erau de acoperit doar patru tururi. In cele in urma pilotul din Cizma a incheiat in pozitia a 13-a, dupa ce a parcurs ultimele trei tururi cu motocicleta serios sifonata.

Succesul de la Estoril, al doilea consecutiv pentru Bradl pe pamant portughez, il plaseaza pe tanarul pilot german pe prima pozitie a ierarhiei generale.

Germanul a plecat perfect din pole position si a intrat in primul viraj cu un avans bun fata de Thomas Luthi si Yuki Takahashi.

Incidentele nu au intarziat sa apara si italianul Michele Pirro parasea cursa dupa doar sase viraje, dupa ce a pierdut fata motocicletei sale Moriwaki.

Elvetianul Luthi a devenit lider in turul al treilea din cele 26 programate, dupa un atac la interior asupra lui Bradl.

Pilotul din tara cantoanelor nu s-a bucurat prea mult de pozitia fruntasa, pentru ca a iesit in decor in parabolica ce-i poarta numele regretatului Ayrton Senna.

Bradl a revenit astfel la conducere, urmat la 1.2 secunde de turcul Kenan Sofuoglu, Julian Simon si Yuki Takahashi.

Un alt incident spectaculos s-a petrecut in turul al saptelea, cand spaniolul Marc Marquez a pierdut de sub control motocicleta intr-un viraj larg de stanga si l-a scos in decor pe britanicul Scott Redding.

Cu noua tururi inaintea finalului a cazut si turcul Sofuoglu, astfel ca in fruntea cursei a ramas un grup de trei piloti, format din Bradl, Simon si Andrea Iannone, urmat indeaproape de nioponul Takahashi.

Ultimele tururi au fost animate de Iannone care, dupa un inceput modest, a ajuns pana in pozitia secunda. Italianul a trecut de Simon cu sapte tururi inaintea finalului, pentru ca dupa alte doua tururi sa-l depaseasca si pe Bradl urcand la conducere.

Doar un tur a rezistat Iannone in fruntea cursei, pentru ca in turul 22 a pierdut spatele din cauza uzurii pneurilor si a iesit in decor.

Bradl a avut astfel calea libera pentru obtinerea celui de-al cincilea succes din cariera si al doilea din acest sezon, iar japonezul Takahashi a prins in extremis ultima treapta a podiumului.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza