Menu
0 Comments

Telesport si Vox News, desfiintate. CNA le-a retras licenta

Consiliul National al Audioviziualului a hotarat, joi, 5 mai, retragerea licentelor audiovizuale pentru televiziunile Telesport si Vox News, dupa ce acestea si-au intrerupt emisia pe o perioada mai mare de 90 de zile.

Latest photo of the TV stuff.

(cc) photo credit: William Hook

In cazul Societatii Telesport Intermedia S.R.L, termenul de intrerupere al emisiei a expirat luna trecuta, motiv pentru care CNA a aplicat sanctiunile corespunzatoare in conformitate cu articolul 57 din Legea Audiovizualului, care prevede retragerea licentei pentru incetarea difuzarii serviciului de programe pentru care s-a acordat aceasta mai mult de 90 de zile pentru motive de natura tehnica si, mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului.

De cealalta parte, canalului de stiri Vox News, detinut de Radu Moraru, a fost inchis din aceleasi motive, crainicul de televiziune declarand pentru Mediafax ca va solicita o noua licenta de la Consiliul National al Audiovizualului pentru reactivarea televiziunii in masura in care va gasi un parteneriat puternic.

Vox News a inceput sa emita in noiembrie 2009, la doua luni de la obtinerea licentei audiovizuale prin satelit, aceasta apartinand societatii comerciale Sport Channel SRL. Cheltuielile initiale asociate proiectului de televiziune depus la Consiliul National al Audiovizualului se ridicau la peste doua milioane de euro pana in mai 2010.

La randul sau, Telesport a intrat in peisajul media romanesc in urma cu aproximativ sapte ani sub conducerea lui Horatiu Nicolau, aceasta fiind cumparata in martie 2009 de grupul Realitatea-Catavencu, controlat la vremea respectiva de Sorin Ovidiu Vantu.

La distanta de o luna, licenta postului sportiv a fost retrocedata societatii Telesport Intermedia SRL, care ii are drept actionari pe directorul general Realitatea TV, Sorin Enache (0.05%), alaturi de GMG Media Box SA (99,95%).

In luna august a anului trecut, societatea Telesport Intermedia a cerut Tribunalului Bucuresti intrarea in insolventa, instanta admitand solicitarea acesteia si dispunand, in cele din urma, dizolvarea sa.

Tags: , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.