Ciclism

Turul Dobrogei: Sergiu Cioban, primul lider al cursei la finalul zilei inaugurale

Statiunea Mamaia a gazduit, joi, startul editiei din acest an a Turului Dobrogei, una dintre cele mai importante curse regionale din peisajul ciclismului autohton.

turul ciclist al României la intrare in Hârşova
(C) photo credit: Diana Serban

Cursa a pornit la drum printr-un prolog de 5 kilometri desfasurat intre Hotelul Caraiman si Acqua Magic, invingatorul acestei probe contratrimp fiind rutierul Sergiu Ciobanu de la echipa Tusnad Cycling Team.

La o secunda in spatele acestuia s-a clasat Alexandru Ciocan de la Dinamo Bucuresti, pentru ca pe ultima treapta a podiumului sa urce Zoltan Sipos de la Mazicon Bucuresti.

Prima zi a Turului Dobrogei a fost completata de o etapa in linie, care s-a desfasurat intre Constanta-Mangalia si retur pe distanta a 80 de kilometri.

Plutonul a rulat in grup compact pana la Mangalia, desi au existat numeroase tentative de evadare. Pe drumul spre Constanta, mai precis la iesirea din localitatea Lazu, Zoltan Sipos a atacat din pluton si nu a mai putut fi ajuns pana la sosire.

Rutierul echipei Mazicon a terminat mansa cu un avans de trei secunde in fata plutonului condus de Sergiu Ciobanu si Alexandru Ciocan. Lider al cursei ramane Ciobanu gratie succesului din prolog.

Cursa continua, vineri, cu etapa a 2-a, cea mai lunga a Turului Dobrogei. Se va pleca din Constanta si se va reveni in orasul lui Ovidiu dupa 130 de kilometri, nu inainte ca ciclistii sa fi trecut prin Lazu, Techirghiol, Topraisar, Comana, Negru Voda, Albesti, Mangalia, Costinesti, Tuzla, Eforie Sud, Eforie Nord.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza