Menu
0 Comments

Tutorial: Cum sa deschizi mai multe tab-uri in OpenOffice sau LibreOffice

Probabil ca majoritatea dintre utilizatorii de OpenOffice sau LibreOffice, dupa caz, si-au pus cel putin o data problema existentei tab-urilor in fereastra unui document deschis, pentru a evita astfel nedorita situatie in care sa avem cinci ferestre deschise pentru cinci documente diferite.

Cu alte cuvinte, Office-ul nostru sa functioneze ca un browser-ul de tipul Firefox sau Chromium, adica o singura fereastra in panel, dar mai multe tab-uri deschise in program. Cum putem face acest lucru?

Dupa cateva sapaturi pe clasicul motor de cautare Google am gasit si solutia. Exista o extensie numita TabBrowse.oxt, care trebuie descarcata si apoi urcata in OpenOffice la Tools – Extension Manager.

Odata instalata respectiva extensie, la fiecare noua deschidere a unui document in OpenOffice Word sau Writer vom avea in partea de jos Tab-uri cu denumiriile my window 0, my window 1 si asa mai departe.

Ca un avantaj sau nu, depinde de optica fiecarui utilizator, aceasta extensie deschide in aceeasi fereastra, sub forma de alt tab, orice document din cadrul suitei OpenOffice, fie ca vorbim de Word, Spreadsheet sau Presentation.

Vedeti atasat cum arata OpenOffice cu taburi integrate:

Tutorialul a fost publicat si pe Forumul Ubuntu, cea mai mare comunitate a utilizatorilor de Linux din Romania.

Tags: , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza