Menu
0 Comments

Twin Air de la Fiat, cel mai bun motor al anului

Constructorul italian Fiat a castigat distinctia Motorul Anului 2011 pentru ultima sa inventie in materie de propulsoare neconventionale, Twin Air. Unitatea cu o capacitate de 875 de centrimetri cubi s-a impus in fata rivalilor de la sectiunile Cel mai bun motor nou, Cel mai ecologic motor, Cel mai bun motor mai mic de un litru.

Fiat 500

(cc) photo credit: JeanM1

Propulsorul grupului fondat in urma cu peste un veac a reusit sa ii impresioneze pe cei care au jurizat competitia prin emisiile reduse de dioxid de carbon, consumul mic de carburant si performantele remarcabile in raport cu cilindreea.

Dean Slavnich, copresedintele competitiei, afirma dupa anuntarea marelui castigator: Patru victorii intr-un an reprezinta un rezultat cu adevarat extraordinar. Twin Air si-a impus, cu siguranta, propriul sau nume in istoria acestor premii.

Asociat in prezent configuratiei turbo de 85 de cai putere a modelului Fiat 500, Twin Air va beneficia in curand si de versiunea aspirata de 65 de cai putere, urmata de cea turbo de 105 cai putere.

Mai mult decat atat, in urma succesului inregistrat in fata juriului compus din peste 70 de jurnalisti si experti ai industriei auto, Fiat a decis sa produca 100.000 de motoare Twin Air in cursul acestui an si 250.000 de propulsoare de acest tip in 2012. Astfel, Lancia Ypsilon va deveni primul model echipat cu motorul Twin Air dupa Fiat 500.

Ajuns la editia a 13-a, concursul care premiaza cele mai avansate propulsoare  a fost gazduit de Engine Expo 2011 din Stuttgart.

Grupul german BMW a castigat in repetate randuri distinctia evenimentului Motorul Anului, aprecieri primind si unitatile TSI apartinand constructorului Volkswagen.

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza