Reteaua de socializare Twitter lucreaza la dezvoltarea propriului serviciu de photo-sharing, intrand, astfel, in competitie cu aplicatiile Twitpic si Yfrog, informeaza presa internationala.

Twitter Offline

(cc) photo credit: ீ ๑ Adam

Anuntul oficial ar putea fi lansat odata cu prezentarea sustinuta de directorul executiv al companiei fondate in urma cu cinci ani, Dick Costolo, in cadrul unei conferinte programate pentru miercuri, 1 iunie.

Noul serviciu ar putea fi oferit prin platforma Twitmig.com, detinuta de compania cu sediul in California inca din luna iulie a anului precedent, urmand ca sursele de venit ale aplicatiei sa fie generate de incasarile din pubicitate, in masura in care Twitter va incerca sa atraga fonduri din zone comerciale.

Lansarea vine pe fondul achizitionarii recente a aplicatiei TweetDeck, una dintre cele mai cunoscute folosite pentru organizarea fluxului de mesaje schimbate intre utilizatorii retelei de socializare. In prezent, aceasta este folosita de 13% dintre utilizatorii Twitter.

Serviciul de microblogging numara la finalul anului trecut nu mai putin de 200 de milioane de utilizatori, fiind recunoscut drept o sursa vitala de stiri si opinii.

De-a lungul timpului, acesta a oferit informatii despre evenimente cu acoperire la nivel mondial de tipul protestelor din Iran, cutremurului din Haiti sau prabusirii avionului companiei US Airways in raul Hudson.