Menu
0 Comments

Un Super Bowl face audienta cat doi Bin Ladeni anihilati

Discursul presedintelui american Barrack Obama in cadrul caruia acesta a anuntat intreaga lume despre anihilarea liderului terorist Osama Bin Laden a fost a doua cea mai urmarita iesire televizata a liderului de la Casa Alba in trei ani de mandat.

Obama

(cc) photo credit: jmsloan

Anuntul ca SUA l-a scos din schema pe liderul temutei retele Al-Qaida a fost urmarit cu respiratia taiata de 56.5 milioane de americani la ora locala 23:35, nu mai putin de noua retele de cablu preluand triumfatorul discurs al liderului american.

Pentru a vedea dimensiunea si impactul pe care acest discurs l-a avut asupra populatiei americane, trebuie precizat ca discursul lui Barrack Obama din noaptea castigarii alegerilor prezidentiale (2008) a fost urmarit de 70 de milioane de telespectatori.

Cifra este impresionanta tinand cont ca la vremea respectiva nu-l aveam pe presedintele Obama, ci doar pe candidatul democrat Obama virtual presedinte.

Pana in urma cu doar cateva zile, al doilea cel mai urmarit discurs al liderului american fusese cel tinut in fata Congresului in 2009, la care si-au tinut ochii deschisi 52.4 milioane de americani.

Prin comparatie la cifrele enumerate mai sus, Super Bowl-ul (finala campionatului de fotbal american) din acest an a fost urmarit de 111 milioane de telespectatori, adica aproape dublu cat audienta stransa de Obama dupa uciderea lui Bin Laden.

Se poate spune astfel ca doi Bin Ladeni ucisi in teatrele de razboi de peste mari aduna la televizor in SUA cat un Super Bowl, unde reclamele ajung la cifre ameitoare de-a dreptul.

Tags: , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza