Menu
0 Comments

Valentino Rossi la primul podium cu Ducati

Italianul Valentino Rossi a urcat, duminica, pentru prima data in cariera pe podium in culorile echipei de uzina Ducati, dupa ce a incheiat al treilea Marele Premiu al Frantei de la Le Mans.

Valentino Rossi, Jerez 2011

(cc) photo credit: caste_24

Cursa clasei MotoGP a fost castigata de australianul Casey Stoner (Repsol Honda), care nu a putut fi oprit dupa ce a pornit din prima pozitie a grilei de start.

Pe pozitia secunda s-a clasat Andrea Dovizioso, care a adus astfel dubla pentru echipa de uzina Honda, iar pe trei s-a clasat Rossi, la doar trei zecimi in urma conationalului sau italian.

Grand Prix-ul Frantei nu a fost lipsit de incidente, cel mai important dintre acestea avandu-i in prim plan pe italianul Marco Simoncelli (San Carlo Gresini Honda) si Dani Pedrosa (Repsol Honda).

Aflati in urmarirea liderului Casey Stoner, cei doi s-au acrosat in turul cu 11 tururi inaintea finalului. A fost un atac la intimidare din partea lui Super Sic la exterior si Pedrosa a iesit in décor dupa ce a atins roata spate a italianului.

In urma accidentului micutul Dani s-a ales cu o fractura la clavicula dreapta, in timp ce Simoncelli a primit o penalizare care l-a facut sa piarda podiumul.

Ultimele tururi au fost animate de un spectaculos duel in trei pentru pozitia secunda. Mai intai Rossi l-a atacat la exterior si depasit pe campionul mondial in exercitiu Jorge Lorenzo (Yamaha), pentru ca ulterior ‘Doctorul’ sa piarda batalia cu Andrea Dovizioso.

Moto 2

Spaniolul Marc Marquez (Suter) s-a impus in cursa clasei intermediare Moto2 cu un avans de aproape doua secunde in fata japonezului Yuki Takahashi (Moriwaki).

Podiumul a fost completat de germanul Stefan Bradl (Kalex), cel care a plecat din pole position in toate cele patru curse ale sezonului curent.

Clasa 125 cc

Primele patru locuri au fost dominate cu autoritate de pilotii iberici la clasa mezina. Intrecerea a fost castigata de tanarul Maverick Vinales (16 ani) de la echipa detinuta de Paris Hilton.

Acesta s-a impus pentru doar 48 de miimi de secunda in fata mult mai experimentatului Nicolas Terol (Bankia Aspar Aprilia), pentru ca pe trei sa termine Efren Vazquez (Avant-AirAsia-Ajo Derbi).

Tags: , , , , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza