Veniturile Romtelecom, diminuate cu 11 procente in primul trimestru din 2011

Drept consecinta a diminuarii numarului de clienti pe segmentul telefoniei fixe, compania Romtelecom a incheiat primul trimestru al lui 2011 cu venituri de 166,3 milioane de euro, in scadere cu 11 procente comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent.

Twin Towers in Blue
(cc) photo credit: zedworks

Fata de un profit operational de 13,3 milioane de euro intre lunile ianuarie si martie ale anului anterior, primul trimestru al lui 2011 atrage dupa sine pierderi in valoare de 16,7 milioane de euro.

Cifrele inregistrate vin in contextul diminuarii clientilor serviciilor de telefonie fixa cu 5,1% la peste doua milioane, in vreme ce volumul bazei de date a utilizatorilor de Internet a crescut cu 24,5 procente la 1,043 de milioane.

Totodata, compania condusa de omul de afaceri Yorgos Ioannidis a inregistrat o crestere de peste 14 procente la nivelul numarului de utilizatori pentru serviciile de televiziune.

Rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2011 semnaleaza o oarecare stabilizare in comparatie cu ultimul trimestru din anul trecut. Astfel, veniturile au inregistrat o reducere moderata dupa un an de criza, de 2,3% in comparatie cu ultimul trimestru din 2010, in timp ce EBITDA, calculata fara costuri de restructurare, ar fi fost cu cateva procente mai mare in comparatie cu ultimul trimestru din 2010. Speram ca, odata ce economia va incepe sa isi revina in urmatoarele luni, vor aparea si efecte pozitive in evolutia cererii pentru serviciile de telecomunicatii, explica Yorgos Ioannidis.

Romtelecom a detinut monopolul pe piata telefoniei fixe pana la 1 ianuarie 2003. Compania detinuta initial de statul roman si-a impartit numarul de actiuni intre acesta (45,99%) si Organizatia Elena de Telecomunicatii (54,01%).

Aceasta detine, totodata, 30% din actiunile operatorului roman de telefonie mobila Cosmote.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza