Menu
0 Comments

Villneuve revine in NASCAR Nationwide Series

Pilotul canadian Jacques Villeneuve isi va face revenirea in seria Nationwide a campionatului american NASCAR cu ocazia etapelor programate pe circuitele clasice Road America si Montreal.

Jacques Villeneuve Toyota Camry

(cc) photo credit: Freewheeling Daredevil

In varsta de 40 ani, Villeneuve va pilota masina cu numarul 22 a echipei Penske Racing, care ii apartine de drept lui Brad Kiserlowski.

Cum acesta din urma nu poate puncta in Nationwide pentru ca este deja inscris in Sprint Cup, seria de elita a NASCAR, Roger Penske i-a acordat o sansa lui Villeneuve pentru a revenit in campionatul american de turisme.

”Sunt nerabdator sa ma alatur echipei Penske Racing pentru aceste curse care se desfasoara pe doua circuite care imi plac foarte mult.

Fost campion mondial de Formula 1 (1997), castigator la Indianapolis 500 si campion in IndyCar, Jacques Villeneuve concureaza de trei ani ocazional in cursele de NASCAR desfasurate pe circuite clasice.

Rezultatele canadianului nu sunt deloc de neglijat, acesta plecand de fiecare data din primele sase locuri ale grilei de start, pentru ca la final sa termine in trei ocazii in top zece.

Villeneuve s-a clasat pe trei in 2010 la Montreal, pe opt la Watkins Glen si pe 25 la finalul cursei gazduite de Road America.

Pilotul din tara frunzei de artar mai are la activ trei starturi in Sprint Cup si sapte in Truck Series, unde si-a facut debutul de curand si finlandezul Kimi Raikkonen, un alt fost campion mondial de Formula 1.

Ultima oara cand Villeneuve a concurat intr-o cursa din NASCAR a fost in 2010 pe circuitul de la Indianapolis, unde s-a clasat pe locul 29.

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.