Diverse

Andrei Nechita, liderului Turului Romaniei dupa etapa de la Vaslui

Mica Bucla are un nou lider in persoana tanarului ciclist roman Andrei Nechita, care a imbracat tricoul galben la finalul etapei de duminica, desfasurata intre Braila si Vaslui pe distanta a 187 kilometri.

Tour of Turkey
(cc) photo credit: teamracepro

Component al echipei nationale a Romaniei, Nechita a incheiat mansa pe locul al patrulea, la 2 minute si 19 secunde in spatele invingatorului Ioannis Tamouridis (Tableware) din Grecia.

Ciclistul elen a facut parte din evadarea zilei alaturi de bulgarl Yovchev Zhivkov (Cycling Team Friulli), iar la final s-a impus in fata acestuia pentru doar doua secunde.

Podiumul etapei a doua a fost completat de moldoveanul Victor Mironov, care a castigat sprintul pentru locul trei in fata lui Andrei Nechita.

In varsta de doar 23 ani, Nechita are un avans de 26 secunde in fata italianului Angelo Ciccone (San Marco Concrete), in timp ce al treilea clasat, germanul Heinrich Berger (Mazicon), a acumulat deja o intarziere de 8 minute si 53 secunde.

Celelalte tricouri distinctive sunt purtate dupa cum urmeaza:

Verde – Alessandro Calderon

Rosu – Victor Mironov

Albastru – Razvan Juganaru

Alb – Ioannis Tamouridis

Alb COSR – Alexandr Gradinaru

A 48-a editie a Turului ciclist al Romaniei continua, luni, cu etapa a 3-a, care va purta caravana ciclista intre Vaslui si Botosani cu treceri prin Roman si Targu Frumos.

In programul rutierilor vor fi trei sprinturi intermediare, la Targu Frumos (km 120.7), Cotnari (km 139.7) si Harlau (km 149.9).

De asemenea, rutierii vor avea de trecut si primele catarari repertoriate din acest tur. Vor fi patru la numar, toate de categoria C la kilometri 68.1, 112.1, 162.7 si 182.7.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza