Menu
0 Comments

Audi in pole position la Le Mans

Echipajul Audi Sport Team Joest cu numarul 2 va porni din prima pozitie a grilei de start, sambata, in a 79-a editie a cursei de 24 de ore de la Le Mans.

2011 Spa 1000 KM Audi R18 in Rivage

(cc) photo credit: mattzel

Andre Lotterer a fost inregistrat cu timpul de 3:25.738 pe turul de circuit si l-a devansat pentru doar 61 de miimi de secunda pe conationalul sau german Timo Bernhard.

A treia pozitie in calificari i-a revenit echipajului Peugeot cu numarul 9, pilotat in 3:26.010 de francezul Simon Pagenaud.

Linia secunda a fost intregita de un alt echipaj Peugeot, cel cu numarul 8, care l-a gasit la volan in ultima parte a calificarilor pe Nicolas Minassian.

In topul sase s-au mai clasat prototipul Peugeot cu numarul 7, cu Alex Wurz la volan, si Audi Sport North America, cu multiplul invingator Tom Kristensen la 534 de miimi in spatele lui Lotterer.

Pana la locul al 13-lea au urmat alte echipaje de la categoria de elita LMP1, dar diferentele au fost de peste zece secunde.

Echipa Sygnatec-Nissan a avut cel mai bun timp la categoria LMP2, cu 3:41.452 pe turul de circuit, pentru ca BMW Motorsport sa bifeze cel mai bun timp la clasa GTE Pro.

Dirk Werner a oprit cronometurl la 3:57.592 si l-a devansat pe finlandezul Vilander (AF Corse Ferrari) cu jumatate de secunda.

Sesiunea finala de calificari nu a fost lipsita de incidente, cel mai spectaculos dintre acestea avandu-l in prim plan pe fostul campion mondial de turisme, britanicul Andy Priaulx, care a avariat serios in partea frontala modelul BMW M3 GT dupa un impact cu barierele de protectie.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza