Biaggi la prima victorie in acest sezon de Superbike

Asteptarea a luat sfarsit pentru campionul mondial in exercitiu si Max Biaggi a obtinut prima victorie din 2011, duminica, in cursa a doua de pe Motorland Aragon.

sbk Biaggi
Creative Commons License photo credit: daniele savini

Numarul unu de la Aprilia s-a instalat la conducere inca din start, cu Marco Melandri si Carlos Checa pe urmele sale.

Scenariul a fost unul aproape identic cu cel din prima alergare, cu diferenta ca ibericul Checa si-a pastrat pozitia a treia pana la final, iar Melandri nu a mai reusit sa treaca de Biaggi.

Mai mult decat atat, echipierul de la Yamaha a comis o eroare cu cinci tururi inaintea finalului, cand era sa scape motocicleta de sub control la finele liniei drepte de start/sosire.

A fost momentul decisiv care a certificat victoria lui Biaggi, prima din postura de campion mondial si a 15-a obtinuta in cei cinci ani de Superbike.

Sosit al treilea, Checa si-a pastrat prima pozitie in ierarhia generala, unde a acumulat 261 puncte, in timp ce Biaggi (218) si Melandri (195) completeaza podiumul.

In alta ordine de idei, Chaz Davies (Yamaha) s-a impus in cursa clasei Supersport si in urma acestui al treilea succes a urcat la conducerea clasamentului general.

Sam Lowes (Honda) si David Salom (Kawasaki) au completat podiumul, in timp ce poleman-ul Broc Parkes (Kawasaki) si Luca Scassa (Yamaha) au cazut in timpul cursei.

Davies are 105 puncte la general, urmat de Parkes (85) si Salom (71).

Urmatoarea etapa a Campionatului Mondial de Superbike se va desfasura in intervalul 8-10 iulie pe circuitul din Brno (Cehia).

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza