Menu
0 Comments

Canadienii din Vancouver si-au pierdut mintile dupa un banal meci de hochei

Infrangerea suferita in ultimul meci al finalei Cupei Stanley de catre echipa favorita Vancouver Canucks i-a adus in pragul disperarii pe suporterii locali, care s-au dedat la acte huliganice pe strazile metropolei care in urma cu doar un an si jumatate gazduia Jocurile Olimpice de Iarna.

vancouver_riot-3

(cc) photo credit: markdonovanvancouver

Violente neverosimile pentru un popor civilizat, vitrine sparte, masini incendiate. Intr-un cuvant haos. Acesta a fost cadrul creat de oameni care in mare parte a timpului dau altora lectii de civilizatie si buna purtare.

Dupa cum se poate observa in fisierul video atasat mai jos, canadienii din Vancouver nu sunt la prima abatere, semn ca violenta si huliganismul fac parte din gena localnicilor.

Nu mai tarziu de 1994, o actiune similara a avut loc intr-un context identic: Canucks pierdeau meciul sapte al finalei NHL cu New York Rangers si baietii de cartier local au facut din nou prapad.

Dincolo de frustrarea acumulata dupa ratarea unui obiectiv sportiv precum Cupa Stanley, intreaga tensiune revarsata pe strazi prin actiunile huliganice ca cele petrecute in Vancouver subliniaza o data in plus starea de incordare existenta la nivelul societatii globale.

Actiunile oamenilor din Vancouver sunt reprobabile si nu au niciun fel de justificare logica, dar daca privim in profunzime ele reprezinta intocmai raspunsul intrinsec al fiecaruia dintre participantii de acolo la criza economica apasatoare, la nesiguranta zilei de maine si perspectiva neclara asupra viitorului.

Haos pe strazile Atenei, haos in downtown-ul din Vancouver, furie in lumea araba. Nori intunecati ameninta la orizont cu perspectiva unei noi crize economice majore din 2013. Incotro ne indreptam?

Tags: , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza