Menu
0 Comments

Cele mai bune unitati medicale private din Romania

Ministerul Sanatatii a oferit publicitatii lista cu spitalele din Romania, evaluate in functie de gradul de competenta. Gradele acordate acestora variaza de la I (nivel de competenta foarte inalt) si pana la V (nivel de competenta limitat).

IMG_6077

(cc) photo credit: jqn

Cea mai buna incadrare dintre toate spitalele private din tara a fost obtinuta de centrul medical Pelican, infiintat in Oradea in urma cu trei ani. Cu nivelul al II-lea de competenta, spitalul deserveste populatia judetului din propria arie administrativ-teritoriala, dar si din judetele limitrofe, beneficiind de un grad ridicat de dotare si incadrare a resurselor umane responsabile de furnizarea serviciilor medicale.

Spitalul dispune de o capacitate de 87 de paturi, impartite in saloane de unul, respectiv doua paturi si de un bloc operator de sase sali de operatie.

Acestuia ii urmeaza in materie de competenta spitalul Sanador din capitala, deschis publicului in urma cu aproximativ doua luni si insumand o investitie de 40 de milioane de euro.

Cu o suprafata totala de 18.000 de metri patrati, acesta include doua corpuri de sase, respectiv zece etaje, cu o capacitate de 290 de paturi. Pe langa ambulator, centrul medical acopera toate specialitatile medicale si chirurgicale, incluzand o unitate proprie de urgenta si de terapie intensiva, alaturi de o maternitate.

Evaluat de catre Ministerul Sanatatii la nivelul al III-lea de competenta, spitalul Life Memorial corespunde unitatilor care vin in sprijinul celor din aria administrativ-teritoriala si, in situatii exceptionale, din judetele limitrofe pentru afectiuni cu un grad mediu de complexitate.

Fondat in urma unei investitii de 17 milioane de euro, spitalul vine in intampinarea necesitatilor pacientilor cu 150 de paturi, un bloc format din cinci sali de operatie, o sectie de anestezie si terapie intensiva, acestora adaugandu-li-se serviciile de obstretica-ginecologie, chirurgie, boli interne, cardiologie, oncologie si pediatrie.

Ierarhia celor mai bune spitale private continua cu Arcadia, cea mai mare unitate privata din zona Moldovei, incadrata in nivelul al IV-lea de competenta, urmata de reteaua Nova Vita din Targu-Mures, controlata de omul de afaceri Virgil Mailat. Cu acelasi grad de competenta este certificat si centrul Athena din Timisoara, alaturi de Euroclinic si de cea mai recent infiintata unitate medicala din Brasov, Sfantul Constantin.

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza