Superbike

Checa reuseste dubla pe Misano Adriatico

Pilotul spaniol Carlos Checa s-a impus, duminica, in ambele curse programate pe circuitul Misano Adriatico din San Marino in a sasea runda a sezonului de Superbike.

Carlos_Checa_ SBK_ASSEN_2011_Foto_JanAw

(cc) photo credit: adriaan4

Din prima pozitie a grilei de start a pornit in ambele manse britanicul Tom Sykes (Kawasaki), dar omul in verde nu a reusit sa se mentina la conducere decat in primele viraje.

Scenariul a fost tras la indigo atat in prima cat si in a doua cursa, cu Leon Haslam (BMW) preluand conducerea in fata veteranilor Max Biaggi (Aprilia) si Carlos Checa (Ducati).

Spaniolul echipei Althea a preluat conducerea primei curse in a doua parte a alergarii si s-a impus fara emotii in fata unui Biaggi suferind din cauza cazaturii suferite in antrenamentele libere de vineri.

Podiumul cursei inaugurale l-a regasit in pozitia a treia pe italianul Marco Melandri (Yamaha).

Tom Sykes a mers in ritmul sau si a profitat in chiar ultimul viraj de o eroare a lui Eugene Laverty, pilotul de la Yamaha de care a trecut si a ocupat in final pozitia a patra, cea mai buna a sezonului.

A doua cursa a fost oprita cu steag rosu dupa zece din cele 24 de tururi programate, ca urmare a iesirii in decor suferite de Melandri.

Italianul cu numarul 33 de concurs a lasat motocicleta intr-o sicana si organizatorii au decis semnalizarea pilotilor cu steaguri rosii din cauza pericolului care exista pe circuit.

Checa si Biaggi au dominat cursa chiar si la reluarea intrecerii, pentru locul al treilea luptandu-se roata la roata veteranul japonez Noriyuki Haga (Pata Aprilia) si italianul Ayrton Badovini (BMW Motorrad Italia).

In clasamentul general conduce detasat Checa (245 puncte), urmat de Biaggi (173 puncte), Melandri (150), Laverty (150) si Haslam (106).

Urmatoarea runda a Campionatului Mondial de Superbike se va desfasura peste doar o saptamana pe Motorland Aragon.

Related posts:

  1. Dubla pentru Checa la Phillip Island
  2. Dubla pentru Checa la Phillip Island
  3. Carlos Checa a reusit dubla pe Miller Motorsport Park

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza