Menu
0 Comments

De ce renunta la Facebook milioane de utilizatori

In ciuda miilor de teritorii cucerite pe intreg mapamondul, reteaua de socializare fondata de Mark Zuckerberg pierde utilizatori pe continentul care a consacrat-o. Numai in luna recent incheiata, sase milioane de conturi au fost dezactivate la nivelul Statelor Unite ale Americii, pentru ca teritoriul canadian sa aiba cu 1,52 de milioane mai putin utilizatori.

Facebook Account Restored

(cc) photo credit: Dan Patterson

Motivul principal pentru care oamenii renunta la serviciile gigantului american se afla in stransa legatura cu politicile de confidentialitate ale celei mai mari retele de socializare de pe intreg mapamondul. Ingrijorarea utilizatorilor s-a accentuat pe fondul extinderii tehnologiei de recunoastere faciala la nivelul marii majoritati a statelor lumii.

Responsabila de accelerarea procesului de etichetare a protagonistilor fotografiilor gazduite de serverul retelei sociale, acesta sta la baza functiei Tag Suggestions, care a starnit un val de ingrijorari in randul specialistilor din industrie.

Un exemplu in acest sens il constituie compania de securitate Sophos, care atragea atentia asupra sesizarilor primite de la utilizatori cu privire la activarea automata a optiunii de recunoastere faciala, fara nicio notificare prealabila de la Facebook.

Specialistii nu gasesc motive de ingrijorare in amortizarea cresterii serviciului de socializare, care insumeaza 150 de milioane de utilizatori la nivelul Statelor Unite, echivalentul a mai bine de jumatate din intreaga populatie a acestora.

Este normal ca rata de crestere sa scada atunci cand rata de penetrare ajunge la un nivel atat de mare. Vom mai vedea astfel de ajustari, pe masura ce baza de clienti se stabilizeaza, declara analistul companiei The Gabriel Consulting Group, Dan Olds.

Statele Unite ale Americii domina in continuare ierarhia regiunilor cu cea mai mare valoare a clientilor, urmate de Indonezia, la o distanta de mai bine de 100 de milioane si de Turcia.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza